Bruce Willis va reveni pe ecrane fără să pună piciorul pe platoul de filmare, cu ajutorul tehnologiei deepfake

Data publicării:
bruce willis
Sursa foto: captură video Reuters / YouTube

Bruce Willis a devenit prima vedetă de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale digitale, ceea ce va permite unei companii să creeze o copie digitală a faimosului actor care să fie folosită în producții, informează The Telegraph.

Cu ajutorul tehnologiei deepfake, Bruce Willis a apărut deja anul trecut într-o reclamă fără să fi fost vreodată prezent pe platoul de filmare, după ce fața lui a fost transferată în mod digital unui alt actor. Actorul a permis companiei american Deepcake, care produce copii digitale, să îi folosească fața.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, Bruce Willis a spus că a fost încântat de rezultat și că producția a fost în genul său obișnuit de acțiune-comedie. "Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe alt continent am putut comunica, lucra și participa la filmare. Este o experiență nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipei", a mai spus actorul.

Actori din trecut ar putea fi readuși la viață pe marele ecran

Deși există temeri că tehnologia deepfake ar putea fi folosită pentru a răspândi dezinformare politică, la Hollywood deschide posibilitatea ca actorii să apară în continuare în producții după ce mor. Totodată, ar putea însemna că vedete din trecut ar putea fi readuse la viață în filme și seriale.

Tehnologia deepfake a fost folosită deja în producții derivate din seria Star Wars, pentru a prezenta versiuni mai tinere ale actorilor.

În prima parte a anului a venit anunțul că Bruce Willis se va retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie, o afecțiune care produce dificultăți de vorbire și exprimare nonverbală. Pacienții diagnosticați cu afazie au deseori probleme atunci când citesc, vorbesc, ascultă sau scriu.

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a apărut în peste 70 de filme în cariera lui, inclusiv în seria "Greu de ucis".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri