Cățelul care și-a păzit 10 săptămâni stăpânul mort pe munte a pierdut jumătate din greutatea corpului în acest timp

Data actualizării: Data publicării:
catel in masina
Finney avea puțin peste 2 kilograme când a fost găsit FOTO: Facebook/ Taos Search and Rescue

Micul Jack Russell Terrier care a supraviețuit în munții din Colorado mai bine de 10 săptămâni, păzindu-și stăpânul care a murit de hipotermie, a pierdut jumătate din greutatea corpului în această perioadă, fiind și el în pericol de moarte atunci când a fost găsit.

Richard Moore, din Pagosa Springs, Colorado, și cățelul lui, Finney, care cântărea în jur de 5,5 kilograme, au plecat în drumeție, cu gând să ajungă pe vârful Blackhead Peak, pe 19 august și nu s-au mai întors acasă.

În zonă - una foarte abruptă și periculoasă - au fost desfășurate mai multe operațiuni de căutare, inclusiv cu câini de urmă, dar fără rezultat.

cover
Rich Moore și câinele lui, un Jack Russell Terrier, pe nume Finney, au dispărut pe 19 august FOTO: Facebook/ Taos Search and Rescue

Însă pe 30 octombrie un vânător a găsit întâmplător cadavrul lui Moore, iar lângă acesta era Finney, vizibil slăbit, potrivit CBS News. Ulterior s-a stabilit că acesta își pierduse jumătate din greutatea corpului, cântărind doar puțin peste 2 kilograme.

Trupul bărbatului decedat a fost recuperat a doua zi, iar Finney a fost dus direct la un veterinar care i-a acordat primul ajutor. Între timp, cățelul și-a revenit și s-a întors în casa familiei Moore.

Moore, care era mare amator de drumeții montane, a murit de hipotermie, s-a stabilit după necropsie. Din cauza hipotermiei, oamenii pot deveni adesea dezorientați și confuzi, iar acest lucru s-a întâmplat, cel mai probabil, și în cazul lui Moore.

Se presupune că micuțul Finney a supraviețuit vânând din când în când rozătoare mici și a reușit să evite prădătorii precum coioții și urșii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri