Chinezul de 52 de ani care participa la maratoane și fuma încontinuu a fost suspendat 2 ani

Data publicării:
NDAmaGFzaD02NDBhN2M1YTgxZTRmMzA5MDdjYTRlOGE2NmQyOGZjNg==.thumb (1)
Sursa foto: Weibo

Bărbatul chinez în vârstă de 52 de ani care avea obiceiul să participe la maratoane și să fumeze pe toată durata curselor a primit o suspendare de doi ani, informează The Independent. Recent, Chen Mouxian, devenit faimos sub numele "Unchiul Chen", a terminat maratonul din Xiamen, pe 7 ianuarie, în 3 ore și 33 de minute, fumând pe toată durata cursei.

Ulterior, Chen a fost descalificat pentru încălarea regulamentului maratonului. Fumatul este unul dintre gesturile interzise în cadrul cursei din Xiamen, alături de „defecarea în aer liber sau călcarea în picioare a florilor și spațiilor verzi”.

Comitetul de organizare al maratonului din Xiamen a anunțat că a verificat cazul lui Chen cu ajutorul "supraveghetorilor, dar și al fotografiilor și clipurilor video". Bărbatul a fost descalificat din competiție, iar timpul său eliminat din cursă.

Acum, comitetul l-a suspendat 2 ani pe Chen de la maratoanele din Xiamen și l-a raportat la Asociația Atletismului din China pentru a fi sancționat mai departe.

Anul trecut, Asociația Atletismului din China a introdus o propunere menită să încurajeze participanții să fie mai sănătoși, dar și să reducă fumatul în timpul curselor. Concurenții care nu respectau noile reguli urmau să fie descalificați.

Chen Mouxian a fumat și în cadrul altor curse la care a participat, precum maratonul Xin’anjiang din 2022, unde s-a clasat pe locul 574 din 1500 de participanți. Primele imagini cu Chen fumând au apărut în timpul maratonului Guangzhou din 2018, fiind urmate de cele de la maratonul Xiamen din 2019.

Bărbatul de 52 de ani participă și la ultramaratoane.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri