Chișinău. Primarul cere o campanie mai activă de eutanasiere a câinilor fără stăpân

Data publicării:
caini in cusca captura



Potrivit edilului, datorită deciziei sale din 2010, când a ordonat ca toți câinii fără stăpân să fie eutanasiați, s-a ajuns la scăderea numărului de maidanezi, relatează Unimedia.

„Eu personal m-am expus pentru menținerea eutanasierii. Ați văzut, probabil cu toții la ce a dus cazul de la București. Această chestiune cu adăpostul și, respectiv, doar cu sterilizarea. Câinele, sterilizat sau nesterilizat, el oricum mușcă. Mai ales dacă vorbim de haite, care reprezintă animale sălbatice - nu animale de companie. Viața și sănătatea copiilor, a locuitorilor orașului, sunt mai importante”, a subliniat Chirtoacă.

Între timp, proiectul de construcție a unui adăpost, inițiat în 2010, este blocat din cauza lipsei de fonduri.

Iubitorii de animale intenționează că organizeze pe 28 septembrie un nou marș pentru apărarea drepturilor patrupezilor.

Primăria municipiului Chişinău a început campania de evacuare, sterilizare și eutanasiere a câinilor vagabonzi încă din 2010. Dacă în termen de 10 zile după ce sunt prinşi maidanezii nu sunt revendicaţi de stăpâni, ei sunt eutanasiaţi. Potrivit autorităților, numărul câinilor fără stăpân din Chișinău, dar și a cazurilor de oameni atacați este în descreștere. 

Organizațiile pentru protecția animalelor propun Primăriei Chișinău exemple europene pentru soluționarea problemei maidanezilor:  acceptarea programului de sterilizare gratuită, oferirea unui teren în folosință organizațiilor pentru protecția animalelor din R. Moldova, desfășurarea campaniilor de sensibilizare a populației și de adopție, introducerea sancțiunilor pentru nesupravegherea câinilor care ar putea pune în pericol viața oamenilor. Potrivit lor, scrisorile au rămas fără răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri