Corespondenţă Digi24 din Spania. Madrid, viaţa după proteste

Data publicării:
20111115 20madrid-33614

Bilanţul confruntărilor de miercuri dintre poliţie şi manifestanţi în întreaga Spanie arată astfel: 142 de persoane reţinute de poliţie şi 74 de răniţi. Din păcate, şi un minor de 13 ani din Barcelona intră în acest bilanţ - el se afla cu părinţii săi la locul şi momentul nepotrivit, fiind lovit în cap cu bastonul de un poliţist. Imaginile cu minorul însângerat au făcut înconjurul Spaniei.

Presa spaniolă de joi tratează pe larg subiectul grevei generale.El Mundopublică pe prima pagină fotografii cu flăcări pe străzile din Madrid, protestatari arestaţi şi o imagine aeriană a manifestaţiei de miercuri seară din piaţa Colon, la care au participat câteva sute de mii de persoane.

El País, sub titlul „Rajoy nu schimbă nimic din ruta anunţată, în ciuda grevei generale”, scrie că sprijinul acordat chiar miercuri de Comisia Europeană prin declaraţiile comisarului Olie Rehn vine la momentul perfect pentru guvernul popular de la Madrid.

Viaţa după proteste. Târgul bio cu produse diferenţiate în funcţie de sex

Dacă liniştea s-a lăsat acum peste capitala spaniolă, telespectatorii Digi24 care au ocazia să se afle la Madrid zilele acestea se pot bucura să viziteze şi un târg internaţional de produse bio şi ecologice. Târgul vine pentru prima dată cu un răspuns la întrebarea „cine trebuie să mănânce sărat, acid şi amar, şi cine dulce şi picant” - în funcţie de sex.

Pe mai multe mii de metri pătrați sunt expuse produse ecologice și produse de înfrumusețare, toate fără chimicale. Numărul produselor ce pot fi privite şi cumpărate aici este de-a dreptul impresionant: pâine ecologică, macaroane ecologice, cereale ecologice, caşcaval, sandwichuri, ouă, nuci, alune, ceaiuri ecologice, şuncă ecologică, cârnaţi, lapte, iaurt, carne, ciocolată, miere şamd.

Mii şi mii de spanioli şi turişti străini au profitat din plin, fie pentru a face cumpărături eco, fie doar pentru a degusta din toate câte puţin. De exemplu, dacă v-aţi gândit vreodată să consumaţi orez în altă formă decât cea obişnuită, veţi fi bucuroşi să aflaţi că există vreo şase feluri de suc de orez - cu baobab, cu plante din Etiopia, cu banane și căpșuni sau suc de orez simplu.

La acest târg vizitatorii au aflat şi că se poate găti în mod diferit pentru bărbaţi şi femei. „Suntem diferiți nu numai pe dinafară, ci şi în interior”, susţine bucătăria taoistă ce provine din Coreea de Sud, un tip aparte de alimentaţie. Aici se găteşte în mod tradiţional diferit pentru bărbaţi şi femei: ei trebuie să mănânce dulce, picant și sărat, în timp ce ele trebuie să mănînce mai sărat, mai acid și mai amar.

Un mare succes l-au avut la târg şi tratamentele cosmetice naturiste, la standurile care ofereau gratuit astfel de tratamente fiind în permanenţă cozi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri