Coronavirus. Mesajul insistent al directorului OMS pentru guverne: Testați! Testați! Testați!

Data actualizării: Data publicării:
World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus attends a daily press briefing on the new coronavirus dubbed COVID-19, at the WHO headquaters on March 2, 2020 in Geneva. The World Health Organization said that the number of new coronavirus cases registered in the past day in China was far lower than in the rest of the world., Image: 502448922, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FABRICE COFFRINI / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății este supărat pe țările în care se extind infecțiile cu COVID-19 și spune despre aceste guverne că nu au luat măsuri, în ciuda numeroaselor avertismente lansate în ultimele trei luni. Mai exact, nu sunt testați suficienți oameni, iar acest lucru permite răspândirea bolii.

„În restul lumii sunt raportate acum mai multe îmbolnăviri decât în China. Am observat de asemenea o înmulțire a măsurilor luate în privința distanțării sociale, dar nu am observat o înmulțire suficient de rapidă a testărilor, izolărilor și anchetelor epidemiologice, care reprezintă ideea principală a răspunsului.

Cel mai eficient mod de a preveni infecțiile și de a salva vieți este ruperea lanțului de transmitere, iar pentru a face asta, trebuie să existe testare și izolare. Nu te poți lupta cu un foc legat la ochi.

Mesajul nostru pentru toate țările este simplu: Faceți teste! Faceți teste! Faceți teste! Testați fiecare caz suspect”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri