Craterul misterios apărut în Chile și-a dublat dimensiunea într-o săptămână și poate „înghiți” acum Arcul de Triumf din Paris

Data actualizării: Data publicării:
colaj
Craterul misterios apărut în Chile și-a dublat dimensiunea într-o săptămână și poate „înghiți” acum Arcul de Triumf din Paris FOTO: Profimedia Images/ Getty Images

Craterul apărut în Chile și-a dublat în doar câteva zile dimensiunea, devenind suficient de mare cât să „înghită” Arcul de Triumf din Paris. În aceste condiții, oficialii din regiune au emis un ordin pentru oprirea lucrărilor la o mină de cupru din apropiere.

Craterul, care a apărut pe 30 iulie, are acum un diametru de 50 de metri și este adânc de 200 de metri, relatează Reuters. Într-un spațiu atât de uriaș ar putea să încapă șase statui de dimeniunea celebrei Hristos Mântuitorul de la Rio de Janeiro, puse cap la cap și cu brațele întinse.

Craterul misterios apărut în Chile și-a dublat dimensiunea în numai o săptămână FOTO: Profimedia Images
Craterul misterios apărut în Chile și-a dublat dimensiunea în numai o săptămână FOTO: Profimedia Images

Serviciul Național de Geologie și Mine a anunțat weekendul care tocmai s-a încheiat că încă investighează cauza apariției dolinei uriașe care a apărut lângă mina Alcaparrosa exploatată de compania canadiană Lundin Mining, la aproximativ 665 km nord de Santiago.

Pe lângă faptul că a ordonat oprirea tuturor lucrărilor, serviciul de geologie și minerit a declarat că declanșează un „proces de sancționare”, însă fără a oferi alte detalii.

Compania Lundin Mining nu a mai făcut nicio precizare. Săptămâna trecută a transmis că nicio persoană nu a fost rănită și că face cercetări pentru a stabili cauzele incidentului.

Inițial, gaura din apropierea orașului Tierra Amarilla măsura aproximativ 25 de metri în diametru, iar apa era vizibilă în partea de jos.

Serviciul de geologie și minerit a declarat că a instalat pompe de extracție a apei din mină și că în următoarele câteva zile va investiga camerele subterane ale minei pentru a evalua dacă se pot lua și alte măsuri suplimentare.

Oficialii locali sunt îngrijorați că mina Alcaparrosa ar fi putut inunda subteranul, ceea ce ar duce la o destabilizare a terenului din toată zona.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri