Cuplu de români prins la 29 de ani după ce a comis o crimă brutală în Ungaria. Cum au fost găsiți cei doi

Data actualizării: Data publicării:
suspecta
Cuplu de români prins la 29 de ani după ce a comis o crimă brutală în Ungaria FOTO: captură YouTube/ Police Hungary

Poliţiştii din Bács-Kiskun spun că, după 29 de ani, au rezolvat un caz de crimă deosebit de brutală, iar suspectii - un cuplu de români - se află acum în spatele gratiilor.

Pe data de 30 septembrie 1993, cei doi români, care aveau pe atunci 22 de ani, ar fi ucis cu brutalitate la Soltvadkert o femeie de 65 de ani, văduvă, pentru a-i fura o sumă importantă de bani.

Poliția a demarat o anchetă, dar în ciuda tuturor eforturilor, autorii au rămas necunoscuți, pentru că lipseau prea multe piese din puzzle. Totuși, la data crimei a fost ridicat un muc de țigară găsit în casa victimei, iar mai târziu a fost posibilă izolarea ADN-ului de pe acesta. Pentru că tehnicile criminalistice au evoluat de-atunci, iar poliția a continuat să lucreze la caz, au fost identificați suspecții, un bărbat și o femeie din România, ambii de 51 de ani acum, potrivit hiros.hu.

După comiterea crimei, cei doi români, care lucrau ca zilieri în Ungaria, s-au întors acasă. Cadavrul femeii a fost găsit a doua zi de vecini. Poliția a știut la vremea respectivă că doi români au lucrat cu ziua și pentru femeia respectivă, însă nu au reușit să le dea de urmă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ciudat este că în anul următor, cei doi români au comis o crimă similară în Bugyi, din judeţul Pesta. Și atunci s-au întors imediat în România, dar de această dată poliția i-a găsit. Ancheta s-a desfășurat atunci mai mult în Romțnia, iar bărbatul a ajuns după gratii atunci pentru 13 ani, fiind eliberat între timp.

Deși polițiștii din Bács-Kiskun au făcut atunci legătura cu cel de-al doilea caz, erau totuși, foarte multe date care nu se potriveau și nu au avut niciodată o probă puternică împotriva celor doi.

Cazul a fost redeschis în urmă cu 2 ani când, datorită unor noi tehnici criminalistice, au fost prelucrate probele ridicate de la locul crimei și a fost izolat ADN-ul românului. Au urmat investigații în urma cărora s-a stabilit că el a acționat atunci împreună cu iubita lui. Ulterior, cei doi s-au căsătorit, dar au și divorțat între timp.

Femeia a fost arestată în baza unui mandat internațional în luna mai și a fost predată autorităților maghiare. Bărbatul, care era din nou la închisoare în România a fost transferat și el în Ungaria în luna august.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri