Doi escroci din India i-au vândut unui doctor „lampa lui Aladin”. Medicul a mers la poliție când a văzut că nu funcționează

Data publicării:
lampa lui aladin
Lampa lui Aladin, o escrocherie de peste 90.000 de dolari. Foto: Uttar Pradesh Police

Doi bărbați din India au fost arestați pentru înșelăciune, după ce i-au vândut unui doctor lampa lui Aladin, care îndeplinește dorințe, dar care s-a dovedit că nu funcționează, scrie The Indian Express.

Cei doi au fost arestați după ce doctorul Laik Khan a descoperit că nu iese niciun geniu din lampă și a făcut plângere la poliție. Polițiștii din regiunea Uttar Pradesh suspectează că cei doi escroci, Ikramuddin și Anees, au un șir mai lung de victime la activ.

Potrivit plângerii depuse, indivizii l-au convins pe doctor că lampa lui Aladin există și că în ea se află un geniu care îndeplinește dorințe. Ei au spus că valoare lămpii este de 25 de milioane de rupii (aprox. 330.000 dolari), dar sunt dispuși să o vândă cu „doar” 7 milioane (aprox. 93.000 dolari). Lampa era făcută din oțel, nu din aur, a mai arătat poliția.

Ba chiar, în timpul unei șesințe de negocieri, doctorului i s-a arătat geniul din lampă și doar mai târziu a realizat că, de fapt, era unul din cei doi escroci, deghizat, potrivit NDTV.com.

Totodată, cei doi i-au spus doctorului să nu folosească lampa timp de doi ani, altfel se va întâmpla ceva rău cuiva din familia lui, ceea ce l-a înspăimântat pe doctor.

„În acest timp, fiul meu s-a îmbolnăvit și a fost internat la spital. Starea lui s-a agravat și a fost mutat la alt spital. Cei doi mi-au spus că l-au blestemat și că dacă nu le dau 5 milioane de rupii vor folosi magia neagră și asupra celorlalți membri ai familiei. Mă țineau într-o tensiune continuă, eram complet sub controlul lor”, a declarat dr. Khan, potrivit The Indian Times.

 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri