Drama unui român din Italia acuzat pe nedrept de viol de către vecina octogenară

Data actualizării: Data publicării:
carabinieri

O octogenară din Brescia, Italia, l-a acuzat pe vecinul de la etaj - un român de 35 de ani, fără antecedente penale - că a violat-o într-o noapte, după ce a intrat în apartamentul ei și a amenințat-o cu cuțitul. Cazul a provocat acum doi ani valuri de indignare în Italia, iar românul, Petrișor S., a fost arestat.

După 45 de zile petrecute după gratii, a sosit și rezultatului testului ADN, iar acesta arăta că probele biologice aparțineau altui bărbat. Luată la întrebări de către anchetatori, „victima”, Angella Betella, născută în 1929, a recunoscut că a inventat totul, pentru că îi era antipatic românul. Ajutată de un alt vecin, care era iubitul ei, i-a înscenat fapta pentru care o țară întreagă a ajuns să-l urască și care, în final, i-a distruus viața, relatează ilgiorno.it.

Chiar dacă până la urmă s-a dovedit că era nevinovat, Petrisor și-a pierdut locul de muncă și a fost nevoit să se întoarcă în România cu soția și copiii lor.

Acum, la aproape 3 ani după toată povestea, un tribunal i-a respins românului cererea de despăgubire. „Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat când carabinierii au încercat să-l aresteze. El nu fugise, nu era de negăsit, pur și simplu se mutase la un văr și a continuat să meargă la același loc de muncă. Deci, nu intenționa să se ascundă sau să fugă deloc”, a declarat avocatul românului, Cristian Mongodi.

Petrișor ceruse despăgubiri de 25.000 de euro, dar a anunțat că renunță la proces. De asemenea, nu s-a întors în Italia nici pentru procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostei vecine, ajunsă acum la vârsta de 90 de ani, și iubitului acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri