E. Hurezeanu: Când premierul Chinei stă trei zile la Bucureşti, nu se uită la ceas, nu se grăbeşte, e peste înţelegerile economice

Data publicării:
Li Keqiang - mfax

„Când premierul Chinei, una dintre cele mai ocupate persoane din lume, cu răspunderi imense, stă trei zile la Bucureşti şi, în ultima zi nici nu se uită la ceas, nu se grăbeşte, spune că s-a simţit ca acasă, că nu ştie în ce zi suntem, când a trecut timpul, acestea sunt declaraţii care depăşesc importanţa memorandumurilor de înţelegere şi a înţelegerilor economice, şi ele la pachet”, a comentat Emil Hurezeanu.

Acesta a vorbit despre subtilitatea chinezilor de a transmite mesaje ruşilor: „Acum două săptămâni si-au trimis un adjunct la Chişinău, care le-a spus moldovenilor să facă vinuri bune, că vor ei (chinezii – nr.r) să le cumpere. Şi a dat un ajutor, o mică injecţie de câteva milioane de dolari. Chinezii sunt foarte subtili, şi-au trimis un mesaj aplicat pentru a le arăta ruşilor că le pot cumpăra vinul moldovenilor”.

„Şi preşedintele Băsescu a ajuns la concluzia că acolo unde este o amprentă chinezească puternică e parcă o amprentă rusească diminuată şi are perfectă dreptate. Cu scut american la Deveselu şi două reactoare chinezeşti la Cernavodă, nu cred că crivăţul din stepele Rusiei va lovi cu aceeaşi duritate şi intensitate România”, a spus Emil Hurezeau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri