Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili ar fi implicat în moartea unui fost premier – presă

Data publicării:
mihail saakasvili presedintele georgian afp

Mihail Saakașvili / FOTO: MEDIAFAX

Publicația georgiană, citată de agenția rusă RIA-Novosti, susține că a obținut această informație de la o sursă din cadrul Parchetului General al Georgiei.

„Există o înregistrare secretă în care se aude vocea lui Saakașvili spunând: Luați repede acest cadavru și faceți ceea ce am convenit”, scrie Assaval-Dassavali.

Publicația mai susține că Zurab Jvania a fost ucis în reședința prezidențială Șavnabada, iar cadavrul său, pus într-o cutie de televizor, a fost transportat într-un apartament din Tbilissi, unde s-a înscenat o intoxicare cu monoxid de carbon.

Parchetul General n-a făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu aceste dezvăluiri, notează RIA Novosti.

În noaptea de 3 februarie 2005, premierul a fost găsit mort într-un apartament secret, alături de Raul Iusupov, viceguvernatorul regiuni Kvemo Kartli, din estul Georgiei. Și acesta din urmă era mort, iar ancheta deschisă atunci a conchis că a fost vorba de un accident provocat de o ventilare defectuoasă a instalației de încălzire.

O nouă anchetă a fost deschisă în 2012, după ce puterea de la Tbilissi a fost preluată de coaliția Visul georgian.

Fostul procuror general al Georgiei, Arcil Kbilașvili, nu a exclus posibilitatea ca Mihail Saakașvili să fie interogat. Magistratul a mai spus că noua anchetă a fost desfășurată în colaborare cu FBI-ul american, susține agenția rusă RIA-Novosti.

Mihail Saakașvili, prooccidentalul care a condus „Revoluția trandafirilor” din 2003, și-a încheiat mandatul de preeșdinte în noiembrie 2013. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri