Împăratul Akihito al Japoniei s-a rugat pentru un an 2014 cu pace și liniște în lume

Data publicării:
akihito imparat japonia

Ca în fiecare an, în a doua zi a noului an, japonezi de toate vârstele au venit să ureze mulţi ani familiei imperiale. Extrem de ordonaţi, supuşii împăratului au mărşăluit pe podul de la intrarea în palat şi pe aleile parcului, îndrumaţi cu atenţie de membrii gărzii imperiale. Abia când platoul din faţa palatului a fost plin ochi, în balcon şi-a facut apariţia şi familia imperială, în frunte cu împăratul Akihito şi împărăteasa Michiko, în ovaţiile supuşilor.

Alături de suverani, în balconul palatului şi-au făcut apariţia şi prinţul moştenitor Naruhito, alături de soţia sa, prinţesa Masako. Este unul din rarele momente în care, potrivit protocolului, este necesară prezenţa întregii familii imperiale.

„Anul acesta, îmi doresc pace şi linişte pentru toţi şi fiecare dintre supuşii noştri”, a spus împăratul Akihito al Japoniei.

Akihito este cel de-al 125-lea împărat al Japoniei şi a urcat pe Tronul Crizantemei în 1989. Potrivit Constituţiei, el are prerogative limitate, dar se bucură de un respect imens din partea japonezilor, care consideră că membrii familiei imperiale sunt descendenţii zeiţei Amaterasu. Iar urările imperiale sunt cu atât mai binevenite cu cât Japonia încearcă şi acum să iasă din recesiunea provocată de criza economică mondială şi catastrofele naturale aduse de tsunami-ul din 2011.

La începutul acestui nou an, mă rog pentru pacea şi fericirea Japoniei şi a întregii lumi”, a mai spus suveranul Japoniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri