Incidente la un miting electoral din Turcia

Data publicării:
turcia

  

Ambulanţele şi-au făcut cu greu loc prin mulţimea panicată, după ce două explozii s-au produs, în timp ce zeci de mii de oameni participau la un miting electoral. Manifestaţia era una de susţinere pentru o formaţiune kurdă.

Furioasă pentru lipsa de reacţie a forţelor de ordine, masa de protestatari s-a năpustit asupra poliţiştilor. Aceştia au ripostat cu tunuri cu apă.

Iniţial, oficialii turci au suspectat că exploziile au fost consecinţa unei defecţiuni la un transformator. Ulterior, ministrul turc al Energiei a declarat pentru CNN că deflagraţiile au avut loc departe de orice instalaţie electrică, eliminând, astfel, ipoteza unei defecţiuni.

Preşedintele Turciei a transmis condoleanţe famiilor victimelor. A insistat însă că incidentele nu vor afecta desfăşurarea alegerilor parlamentare de duminică.

„Faptul că acest incident a avut loc cu două zile înainte de alegerile de duminică umbresc scrutinul, dar alegerile vor avea loc într-un mod sau altul. Facem toate eforturile să organizăm scrutinul în cele mai bune condiţii prin sporirea măsurilor de securitate”, a spus Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

56 de milioane de cetăţeni turci cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, la scrutinul parlamentar. Situaţia este una tensionată, întrucât o formaţiune politică pro-kurdă - Partidul Democrat al Popoarelor - ar putea intra pentru prima oară în Parlamentul de la Istanbul, comentează analiştii. Până acum, kurzii au mai ocupat fotolii în legislativul Turciei, însă doar ca independenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri