Ministrul de interne din Cambodgia vrea să renunțe la polițiștii supraponderali: „Dacă are ditamai burta, cum să prindă infractori?”

Data publicării:
politisti din cambodgia pe aeroport
Ministrul a vorbit despre dorinţa sa de a elimina analfabetismul din rândurile poliţiştilor şi de a îmbunătăţi serviciile publice. Foto: Profimedia Images

Ministrul cambodgian de Interne doreşte ca din rândurile poliţiei să nu mai facă parte angajaţi „grăsuţi”, informează DPA, potrivit Agerpres.

La nivelul poliţiei se poartă în prezent discuţii despre modul în care poate fi îmbunătăţită condiţia fizică a angajaţilor săi, în caz contrar poliţiştii supraponderali riscând să părăsească efectivele instituţiei.

Problema a fost ridicată marţi de ministrul de Interne Sar Kheng, într-un discurs despre reforma poliţiei.

Sar Kheng a vorbit despre dorinţa sa de a elimina analfabetismul din rândurile poliţiştilor şi de a îmbunătăţi serviciile publice.

Ministrul a abordat însă şi problema agenţilor supraponderali, atrăgând atenţia că aceştia ar putea părăsi poliţia, a relatat portalul Fresh News.

„Dacă un poliţist are o ditamai burta, cum poate să prindă un infractor?”, s-a întrebat Sar Kheng.

Ministrul le-a ordonat chiar la doi poliţişti mai corpolenţi prezenţi la momentul discursului să stea în poziţie „plank” timp de două minute.

În imaginile difuzate online pot fi văzuţi ministrul şi oficialii de rang înalt care privesc amuzaţi cum unul dintre poliţişti se chinuie să ducă la îndeplinire ordinul primit.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri