Sari la conținut

Numele solistului U2 apare în investigația Paradise Papers

Bono, solistul trupei U2, s-a folosit de o firmă malteză pentru a investi într-un centru comercial din Lituania. Informația apare în documentele ce stau la baza investigaţiei Paradise Papers.

U2 "Joshua Tree Tour 2017" - East Rutherford, New Jersey

Foto: Guliver / GettyImages

Potrivit The Guardian, liderul formaţiei irlandeze s-a folosit de o firmă din Malta pentru a-şi plăti partea dintr-un centru comercial din nord-estul Lituaniei.

Cântăreţul, pe numele său real Paul Hewson, era investitor al companiei malteze Nude Estates, care a cumpărat Aušra mall pentru 5,8 milioane de euro, la scurt timp după inaugurarea lui în 2007.

Nude Estates a încorporat o companie lituaniană cu acelaşi nume pentru a deţine proprietatea din Utena, localitate aflată la 97 de kilometri nord de capitala Vilnius, relatează News.ro.

În 2012, afacerea a fost transferată unei companii din insula Guernsey, care aparţine de Marea Britanie, numită Nude Estates 1.

Malta este un stat cu taxe scăzute. Pentru investitorii străini, taxa plătită pe profitul companiilor este redusă la 5%. În Guernsey, companiile nu plătesc nicio taxă pe profit.

Bono a fost un investiotor minoritar, pasiv în Nude Estates Malta Ltd, companie care a fost înregistrată legal în Malta până când a fost lichidată voluntar în 2015. Malta este o jurisdicţie cu o reputaţie bună pentru companii în cadrul UE”, a declarat un purtător de cuvânt al artistului.

El a declarat că Bono a avut acelaşi statut şi în cazul firmei din Guernsey.

Pe aceeași temă