Sari la conținut

O femeie a rămas invalidă după ce a mâncat nuci

O producătoarea TV din Marea Britanie a rămas cu leziuni pe creier după ce a consumat, fără să știe, nuci în mâncarea primită la restaurant, ea fiind alergică la fructe oleaginoase.

Amy May Shead era în concediu în Budapesta, în 2014, când a mers la un restaurant, unde a fost asigurată de angajații localului că nu va fi nicio problemă cu mâncarea cu care va fi servită. Femeia are o alergie severă la nuci.

Amy era foarte conștientă de alergia ei și o lua foarte în serios, nu a riscat niciodată”, a declarat mătușa femeii.

A gustat o dată din mâncarea care conținea nuci, a avut o reacție alergică severă și a intrat imediat în șoc anafilactic. A fost atât de intens încât i-a cauzat stop cardiac”, a adăugat aceasta.

Femeia a fost practic moartă timp de șase minute până medicii au resuscitat-o.

În urma șocului anafilactic, Amy a rămas paralizată parțial și nu poate vedea sau vorbi normal.

O sa fie un drum lung, toți pașii mici pe care îi face reprezintă un progres, deși par mici, sunt foarte importanți”, a declarat recent mama ei.

„Amy a suferit o traheostomie pentru a putea respira mai ușor și i s-a spus inițial că nu va fi scoasă niciodată și că nu va mai mânca niciodată. După doi ani, însă i-a fost scoasă și acum mănâncă alimente preparate la blender”.

Viața lui Amy era una foarte agitată înainte de șocul anafilactic. Ea se trezea la patru dimineața, fiind producător la emisiunile Good Morning Britain și This Morning.

Acum, viața femeii înseamnă doar recuperări. Ea urmează un program intens de fizioterapie și hidroterapie. Deși Amy este departe de o recuperare completă, care este puțin probabilă, ea face progrese care-i redau o parte din independeța pe care o avea înainte de reacția alergică.

Familia lui Amy dorește ca povestea femeii să fie cunoscută pentru ca publicul să înțeleagă cât de grave pot fi consecințele reacțiilor alergice.