O jucătoare de șah din Iran a fost avertizată să nu se întoarcă în țară după ce a concurat fără hijab

Data actualizării: Data publicării:
Sara Khadem
O jucătoare de șah din Iran a fost avertizată să nu se întoarcă în țară după ce a concurat fără hijab. Foto: Profimedia

O jucătoare de șah iraniană a sosit marți în Spania, după ce ar fi fost avertizată să nu se mai întoarcă în Iran pentru că a concurat fără hijab la un turneu internațional din Kazahstan, informează Reuters.

Sara Khadem, născută în 1997, a participat săptămâna trecută la Campionatele Mondiale FIDE de șah Rapid și Blitz de la Almaty fără să poarte hijab – un văl obligatoriu conform codurilor vestimentare stricte din Iran.

O sursă apropiată de Khadem, care nu a dorit să fie numită, a declarat că aceasta a primit ulterior mai multe apeluri telefonice în care persoane au avertizat-o să nu se întoarcă acasă după turneu, în timp ce altele i-au spus că ar trebui să se întoarcă, promițându-i că îi vor „rezolva problema”.

Potrivit sursei citate de Reuters, rudele și părinții lui Khadem, care se află în Iran, au primit, de asemenea, amenințări.

Khadem, cunoscută și sub numele de Sarasadat Khademalsharieh, a sosit marți în Spania.

Ziare precum Le Figaro și El Pais au relatat săptămâna trecută că Khadem nu se va întoarce în Iran și se va muta în Spania.

Convorbirile telefonice i-au determinat pe organizatori să-i asigure securitatea lui Khadem și au decis să pună patru gărzi de corp în fața camerei de hotel.

Khadem ocupă locul 804 în lume, potrivit site-ului Federației Internaționale de Șah. Potrivit site-ului pentru evenimentul din 25-30 decembrie, Khadem a participat atât la competițiile Rapid, cât și la Blitz.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri