O româncă o ajută pe Greta Thunberg să ajungă în Europa fără să polueze. O trece Atlanticul cu propriul velier

Data actualizării: Data publicării:
greta romanca

O femeie cu origini româneşti și soțul acesteia o vor trece Atlanticul pe Greta Thunberg, cu velierul lor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Mergem spre Europa mâine dimineaţă", a scris entuziasmată Greta, pe pagina sa de Facebook.

Elayna Cărăușu, născută în Australia dintr-un tată român, și soțul ei australian sunt vedete online deoarece navighează pe oceanele lumii cu vaporul lor. Deși cei doi nu plănuiau să ajungă în Europa, s-au oferit să o ajute pe tânăra activistă suedeză.

Adolescenta a căutat un vas care să o ducă din Statele Unite în Spania fără să polueze.

Greta Thunberg vrea să participe la un summit despre climă care începe la Madrid luna viitoare. Activista suedeză a ajuns în America la finalul lunii august, la bordul unui iaht de curse deținut de nepotul prințului Albert al II-lea de Monaco.

În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocând emisiile de CO2 generate de aviaţie.

Călătoria cu iahtul a durat 14 zile.

Greta Thunberg a devenit imaginea mișcării pentru climă după un discurs devenit celebru, susținut în fața liderilor lumii, chiar la acel summit ONU, de la New York, în luna septembrie. Cu lacrimi în ochi, ea le-a reproșat atunci șefilor de stat că îngroapă viitorul noilor generații, prin ignorarea avertismentelor comunității științifice legate de încălzirea globală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri