Obiectul misterios adus la mal de valuri în Australia este cel mai probabil un "gunoi spațial"

Data publicării:
obiect
Un obiect misterios și potențial periculos a fost adus de valuri pe o plajă din vestul Australiei FOTO: captură video abc.net.au

Obiectul misterios care a ajuns la mal pe coasta de vest a Australiei, provocând entuziasm și speculații la nivel local, dar și internațional, este cel mai probabil un gunoi spațial, a anunțat marți poliția australiană, citată de CNN.

De când a apărut pe plaja Green Head, un oraș de coastă aflat la 250 de kilometri de Perth, obiectul cilindric a atras mulți oameni dornici să arunce o privire la obiectul neidentificat.

Speculațiile s-au răspândit și în mediul online, oamenii expunând diverse teorii legate de posibila proveniență a obiectului misterios.

Poliția statului Australia de Vest a anunțat într-un comunicat de presă lansat marți că obiectul cel mai probabil este un "gunoi spațial", reluând teoriile expuse de agenția spațială australiană, care avea o ipoteză similară.

Poliția australiană a fost inițial precaută, stabilind un perimetru în jurul obiectului și spunându-se localnicilor să păstreze distanța.

Într-o nouă informare făcută marți, poliția a anunțat că analiza realizată de Departamentul de Servicii de Urgență și Centrul de Chimie din Australia de Vest a dezvăluit că obiectul nu prezintă niciun pericol pentru oameni.

Forțele de poliție australiene au mai anunțat că discută cu agențiile de resort pentru a îndepărta și depozita obiectul, până la finalizarea anchetei.

Luni, Agenția Spațială Australiană a scris pe Twitter că "obiectul ar putea proveni de la o lansare spațială străină și că încearcă să obțină informații de la partenerii globali".

Cilindrul voluminos, mai înalt ca un om, pare să fie deteriorat la un capăt și este acoperit cu ciripede, toate informațiile sugerând că a petrecut o perioadă lungă de timp în apă.

Alice Gorman, arheolog spațial de la universitatea Flinders din Adelaide, a spus că cilindrul pare să facă parte dintr-o lansare spațială realizată în trecut de India. "Este identic ca dimensiuni și materiale", a declarat Gorman pentru CNN.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri