Pentru credincioșii pe rit vechi a venit Crăciunul. Vladimir Putin, printre orfani

Data publicării:
Vladimir Putin, în biserică
Vladimir Putin, în biserică Foto: kremlin.ru

FOTO: kremlin.ru

 

FOTO: kremlin.ru

FOTO: kremlin.ru

FOTO: kremlin.ru

După slujbă, Vladimir Putin a vizitat casa parohială și i-a mulțumit părintelui pentru restaurarea bisericii FOTO: kremlin.ru

Liderul de la Kremlin şi-a făcut un obicei din a nu rămâne la Moscova pentru slujba de Crăciun. Anul trecut, de exemplu, a asistat la liturghia oficiată într-o biserică din Soci, staţiunea care a găzduit jocurile olimpice de iarnă din 2014. În urmă cu doi ani a fost la Sankt Petersburg, la slujba ţinută chiar în lăcaşul de cult în care a fost botezat.

În Rusia două treimi din cele 99 de milioane de locuitori ai ţării sunt creştini ortodocşi declaraţi şi sărbătoresc în aceste zile Crăciunul.

În România aproximativ o jumătate de milion de oameni, îndeosebi ruși lipoveni, sârbi şi armeni sărbătoresc la rândul lor Crăciunul pe stil vechi. Creştinii ortodocşi de stil vechi respectă tradiţiile şi obiceiurile celor de stil nou, cu excepţia sărbătorilor de iarnă, care sunt decalate cu 13 zile din cauza refuzului lor de a trece la Calendarul Gregorian.

Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi de o parte din greci, care continuă să se folosească de calendarul iulian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri