Polițiștii din Bavaria au renunțat la pantaloni, ca protest că ministerul nu le dă uniforme

Data publicării:
politisti fara pantaloni
Într-un videoclip lansat pe YouTube și Instagram de Uniunea Poliției Germane (DPolG), doi polițiști ies fără pantaloni din mașina de serviciu. Sursa foto: captură video Instagram

Un sindicat german de poliție a lansat un protest printr-un clip inedit distribuit pe rețelele sociale pentru a-și exprima frustrarea față de lipsa uniformelor. Polițiștii transmit astfel mesajul că lipsa de respect a ministerului german de Interne față de cei în uniformă îi lasă pe polițiștii din statul Bavaria cu „pantalonii în vine”.

Frustrați de timpii nesfârșiti de așteptare pentru uniforme, poliția din statul Bavaria din sudul Germaniei a apelat la un protest neobișnuit pentru a atrage atenția asupra situației lor dificile, scrie DW.

Într-un videoclip lansat pe YouTube și Instagram de Uniunea Poliției Germane (DPolG), doi ofițeri așezați într-o mașină de poliție se întreabă unul pe altul: „De cât timp aștepți?” Apoi spun amândoi că așteaptă de patru și, respectiv, șase luni. Polițiștii ies apoi din mașina de poliție fără pantaloni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jürgen Köhnlein, președintele DPolG bavarez, abordează problema direct, spunând că ceea ce pare a fi o glumă de 1 aprilie nu este ceva de râs, pentru că lipsa cronică de uniforme este echivalentă cu lipsa de respect pentru ofițeri.

„Poliția din Bavaria „se dezbracă” și ar putea rămâne literalmente fără pantaloni”, spune Köhlein, care subliniază faptul că timpii de așteptare pentru până la 21 de articole de uniforme diferite - cum ar fi șepci, jachete și pantaloni - pot ajunge la luni de zile dacă acestea este disponibile deloc.

Sindicatul solicită Ministerului de Interne de stat să remedieze imediat problema, chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare, menționând că „din 2020, nu mai vorbim de deficiențe în calitatea uniformelor, ci mai degrabă de lipsa disponibilității uniformelor".

Ministerul de Interne recunoaște problema și spune va fi remediată

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a recunoscut miercuri problema, subliniind întreruperile lanțului de aprovizionare. „Lipsa de aprovizionare pentru piesele de uniforme sunt o supărare majoră pentru noi”.

Oficialii de stat spun că acum vor prelua ei înșiși logistica de livrare după ce achizițiile au fost externalizate. Blocajele în aprovizionare, a spus Ministerul de Interne, au afectat în special pantalonii din uniforme, cum ar fi pantalonii de vară multifuncționali.

Reprezentanții Ministerului de Interne au subliniat pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina drept alți factori care influențează negativ aprovizionarea și livrarea și au susținut că un nou centru logistic va fi operațional în Bavaria până în 2030, ceea ce face ca poliția să fie mai puțin dependentă de achiziții externe.

În ciuda problemei, Ministerul a spus că Poliția de Stat nu este în niciun fel împiedicată să își îndeplinească atribuțiile, adăugând că alte elemente ar putea fi folosite atunci când anumite piese ale uniformei nu sunt disponibile.

Președintele Uniunii, Jürgen Köhnlein, a fost însă mai puțin nonșalant, spunând că „în acest moment, rămâne neclar dacă situația se va îmbunătăți sau va continua să se deterioreze”. Acesta s-a întrebat retoric ce impresie trebuie să aibă noii recruți atunci când sunt forțați să-și termine pregătirea în „îmbrăcăminte civilă”, mai des decât în uniformă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri