Sari la conținut

Portret. Ce se știe despre atacatorul din Texas

Autorul celui mai sângeros atac armat în masă din Texas, Devin Kelley, era cunoscut drept un bărbat straniu, cu o viaţă personală ratată, informează news.ro.

Devin Patrick Kelley_atac texas

Devin Kelley

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, s-a sinucis după ce a omorât 26 de persoane în biserica de la Sutherland Springs, un cătun în regiunea San Antonio.

Autorităţile au anunţat că el nu avea permis de armă şi că soacra sa a primit mesaje de ameninţare.

Diverse fotografii cu faţa sa - un ten palid, un om care nu zâmbea, cu sau fără barbă şi părul ras - apar luni în presa americană însoţite de mai multe întrebări decât răspunsuri.

Ucigaşul locuia la New Braunfels, un oraş situat la aproximativ 50 de kilometri de Sutherland Springs unde, din motive de clarificat, a ales să comită acest carnagiu.

Devin Kelley se afla printre cei care îşi expun frustrarea, furioşi, pe reţele de socializare. Diatribele sale, pe Facebook, au vizat religia, Biserica și credincioşii.

Mai mulţi foşti colegi de-ai săi de clasă au povestit că s-au distanţat în mai multe rânduri de acest activist ateu cu un comportament ostil şi frecvente accese de violenţă.

Cariera militară a lui Kelley a fost scurtă, fără anvergură, şi marcată de un final abrupt.

El a fost recrutat în 2010 pentru a lucra într-o bază a Forţelor aeriene în New Mexico, un stat care se învecinează cu Texasul.

Doi ani mai târziu, el a fost trimis în faţa Curţii Marţiale din cauza violenlelor asupra soţiei şi unui copil, prezentat de diverse surse ca al cuplului sau doar al femeii. Aceasta din urmă a cerut divorţul în acelaşi an, 2012.

Caporalul a fost condamnat din cauza agresiunilor la un an de detenţie. El a fost totodată degradat şi dat afară din US Air Force. În 2014 el a încercat, fără succes, să obţină, în apel, o revizuire a acestei condamnări.

Se pare că militarul lăsat la vatră s-a mutat, ulterior, în Colorado, unde cazierul său judiciar conţine acuzaţii de rele tratamente faţă de animale.

Pe aceeași temă