Potrivit Papei Francisc, corpul uman „nu este un obiect al plăcerii”

Data publicării:
Papa Francisc
Foto: Getty Images

Potrivit papei Francisc corpul uman "nu este un obiect al plăcerii", ci "sălaşul aşa-numitei iubiri autentice, unde nu are ce căuta propria dorinţă ", relatează miercuri EFE.

Papa Francisc - Guliver GettyImages
Papa Francisc a invitat invitat credincioșii să reflecteze asupra căsătoriei și fidelității. Foto: Gulliver/Getty Images

În cadrul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în Piaţa Sf. Petru papa a invitat credincioşii să reflecteze asupra unor teme precum fidelitatea şi căsătoria, potrivit Agerpres.

În opinia Sfântului Părinte, dacă vom reflecta asupra fidelităţii, trandreţei şi generozităţii vom privi cu mai multă încredere căsătoria şi atunci vom înţelege mai bine sensul deplin al sexualităţii.

Subiectul audienţei de miercuri a fost cea de-a şasea poruncă care adresează catolicilor îndemnul de a nu comite adulter.

"Cel care comite adulter, păcatul plăcerii, este cel care nu a atins acea maturitate, care nu şi-a putut depăşi propriul ego şi caută doar propria satisfacţie, fără să ţină seama de celălalt şi de plăcerea de a dărui", a spus papa.

A primi pentru a dărui este utilizarea corectă a dorinţei.

Papa Francisc a subliniat că "toate vocaţiile Bisericii, inclusiv preoţia şi încredinţarea virginităţii, trebuie să fie marcate de această relaţie nupţială, a Sfântului Duh care invită la iubirea fără rezerve cu mireasa lui Hristos"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri