Raiduri ale Israelului în apropiere de Damasc, pentru a împiedica un atac iranian. Apărarea antiaeriană a Siriei a ripostat

Data actualizării: Data publicării:
atac israel siria
FOTO: Agerpres

Aviaţia israeliană a efectuat raiduri în Siria pentru a împiedica o forţă iraniană să lanseze un atac împotriva Israelului cu drone încărcate cu explozibili, a anunţat armata israeliană în noaptea de sâmbătă spre de duminică, relatează AFP, preluată de Agerpres. La rândul său, Damascul a anunțat că apărarea antiaeriană a Siriei a ripostat la bombardamentul israelian.

Aviaţia israeliană „a fost în măsură să împiedice o tentativă a forţelor iraniene al-Quods (unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei) de a lansa un atac din Siria,  cu drone ucigaşe, împotriva unor ţinte din nordul Israelului”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus.

Potrivit oficialului, raidul israelian a avut loc la Aqraba, la sud-est de Damasc, şi a vizat „mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând forţei Al-Quods precum şi unor miliţii şiite”.

Armata israeliană a blocat și joi o încercare anterioară de a lansa un atac cu drone, a mai spus purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii.

„Ameninţarea a fost semnificativă, aceste drone ucigaşe putând să lovească ţinte cu o eficienţă reală”, a precizat oficialul israelian.

Siria susține că a distrus majoritatea rachetelor israeliene

Apărarea antiaeriană a armatei siriene a intrat sâmbătă seara în acţiune pentru a contracara rachete israeliene care vizau împrejurimile capitalei Damasc, a anunţat o sursă militară citată de agenția de presă siriană. Sursa a dat asigurări că majoritatea rachetelor israeliene au fost doborâte înainte de a-şi atinge ţintele, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Un corespondent al AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice înainte ca agenţia oficială de ştiri Sana să anunţe că „apărarea antiaeriană a doborât ţintele inamice pe cerul Damascului”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) - organizație a opoziției - a declarat că este vorba de „posibile lovituri aeriene ale Israelului”.

Israelul a efectuat sute de raiduri în Siria, de la începutul războiului în această ţară, în 2011, cele mai multe vizând ţinte iraniene sau ale grupării şiite proiraniene Hezbollah, potrivit statului israelian. 

Iranul şi Hezbollahul libanez sunt doi mari inamici ai statului israelian și susţin regimului lui Bashar al-Assad.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri