Recep Tayyip Erdogan: Israelienii „se vor îneca în sângele pe care îl varsă”

Data publicării:
erdogan-1

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a lansat duminică un atac virulent împotriva Israelului. De la Istanbul, unde a participat la un miting electoral în calitate de candidat favorit pentru alegerile prezidenţiale, şeful executivului a acuzat Israelul de tiranie împotriva palestinienilor din Gaza.

Erdogan a susţinut un discurs electoral de peste o oră, în faţa unei mulţimi uriaşe, estimată la 1 milion de susţinători. Dacă în plan intern Recep Tayyip Erdogan şi-a atacat contracandidaţii pe motiv că nu sunt de etnie turcă, în plan extern prim-ministrul i-a acuzat pe israelieni de crimă împotriva poporului palestinian.

Pe un ton profetic, el i-a avertizat pe israelieni că se vor îneca în sângele pe care îl varsă. Mai mult, Erdogan a comparat metodele folosite de israelieni în Fâşia Gaza cu cele ale lui Adolf Hitler.

Omoară femei pentru a le împiedica să mai dea naştere copiilor palestinieni. (...) Se vor îneca în sângele pe care îl varsă. Nu există tiranie eternă. Într-o zi, (israelienii, n.red.) vor plăti pentru tirania lor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem acea zi a dreptăţii. Cred din toată inima că dreptatea va triumfa”, a spus Erdogan în faţa mulţimii de susţinători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri