Scandal în Malaezia, după apariția manualului școlar în care fetițele de 8 ani sunt învățate cum să nu își facă de rușine familiile

Data publicării:
manual scolar malaezia
Foto: Twitter/Azrul Mohd Khalib

Ministrul Educației din Malaezia a cerut scoaterea unei pagini dintr-un manual școlar, în care fetele sunt învățate că își vor face de rușine familia dacă întrețin relații sexuale și li se cere să „protejeze modestia organelor lor genitale”, scrie The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Manualele adresate copiilor în vârstă de opt și nouă ani sunt ilustrate cu imagini în care fetele sunt învățate să se schimbe în spatele ușilor închise, să poarte haine care să le acopere cât mai bine corpul și să nu meargă neînsoțite în locuri izolate.

Mai mult, folosindu-se de un personaj pe nume Amira, manualul le sfătuiește pe fete să nu aducă rușine asupra familiilor, întreținând relații sexuale, și le avertizează că, în caz contrar, ele vor fi marginalizate de prieteni și de părinți.

Grupurile de activiști pentru drepturile femeilor atrag însă atenția că manualul încurajează învinuirea victimelor agresiunilor sexuale și le învață pe tinere că ele sunt de vină dacă li se întâmplă ceva rău.

„Infograficul plasează orice responsabilitate pentru agresiuni sexuale asupra femeilor și încearcă să le facă de rușine pe femeile care au fost supuse unor astfel de abuzuri sexuale”, a declarat Yu Ren Chung, de la Women’s Aid Organisation.

După ce imaginile din manual au devenit virale pe rețelele de socializare și au fost aspru criticate, ministrul Educației a cerut eliminarea acestor pagini din cărți și a descris ilustrațiile ca fiind „sexiste”.

„Acest incident arată lipsa de conștientizare din societatea noastră asupra importanței educației sexuale, pe care nu am luat-o în serios în trecut”, a spus ministrul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri