Sari la conținut

Serie de atacuri sinucigaşe în Arabia Saudită

Cel puțin trei persoane au murit în atacul sinucigaș care a avut loc luni la intrarea în Moscheea Profetului din Medina, în Arabia Saudită, inclusiv teroristul kamikaze și doi agenți de securitate, informează postul de televiziune Al-Arabiya, transmite Agerpres.

Un terorist sinucigaș care încerca să pătrundă în moschee și-a activat încărcătura cu explozivi pe care o avea asupra sa, într-o parcare la intrarea pe teritoriul complexului religios. Drept rezultat au luat foc mai multe autoturisme parcate în apropiere de locul exploziei. Deocamdată, atacul nu a fost revendicat.

Potrivit Al-Arabiya, un terorist sinucigaș și-a detonat încărcătura cu explozivi lângă punctul de trecere spre Moscheea Profetului în Medina, Arabia Saudită, al doilea loc sfânt al islamului după Moscheea din Mecca.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare arată flăcări și un nor de fum dens lângă moschee.

Explozia a urmat altor câtorva care au avut loc în Qatif și Jeddah, în ultima zi a lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul.

Potrivit unui martor ocular, o explozie a distrus o parcare de mașini lângă o moschee din Qatif, fiind urmată de o altă explozie. Se presupune că fragmentele de trup uman descoperite la locul exploziei aparțin atacatorului sinucigaș.

Orașul Qatif este situat în provincia ash-Sharqiyyah (însemnând Provincia Estică) a Arabiei Saudite.

De asemenea, forțele de securitate ale Arabiei Saudite au reușit să preîntâmpine în noaptea de duminică spre luni un atac terorist în apropiere de consulatul general al SUA în Jeddah. Un bărbat ce avea asupra sa o încărcătură explozibilă intenționa să se apropie cât mai mult de consulat, însă a fost observat la timp de pază. După ce forțele de securitate l-au înconjurat, el a reușit să activeze încărcătura cu explozivi.