Sinuciderea unei fetițe de 14 ani șochează Australia. Tatăl ei i-a invitat la înmormântare pe cei care au hărțuit-o pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
dolly

Sinuciderea unei fetițe de 14 ani din Australia a șocat întreaga țară și a redeschis dezbaterea privind hărțuirea copiilor în mediul online. Amy „Dolly” Everett, imaginea firmei de retail Akubra, și-a pus capăt zilelor din cauza mesajelor primite pe rețelele de socializare, au declarat părinții ei, potrivit BBC News.

Într-o postare pe Facebook, tatăl adolescentei a scris că fetița voia să „scape de tot răul din lume”, dar că nu va ști niciodată ce „durere și ce gol imens a lăsat în urmă”. El nu a precizat ce mesaje a primit adolescenta înainte să își ia viața, însă i-a invitat la înmormântare pe cei care au hărțuit-o. „Dacă oamenii care cred că au făcut o glumă bună și cei care se simt mai bine când îi hărțuiesc și îi agresează pe alții văd această postare, vă rog să veniți la înmormântare ca să vedeți cu ochii voștri consecințele devastatoare pe care le-ați creat”, a scris Tick Everett.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Amy Everett era imaginea uneia dintre cele mai cunoscute firme de retail australiene și participase, la vârsta de 8 ani, într-o campanie de promovare a pălăriilor fabricate de companie.

Tragedia a dat naștere unei noi discuții aprinse pe marginea numărului în creștere de sinucideri în rândul tinerilor, din cauza hărțuirii la școală sau în mediul online. De asemenea, revine în atenția tuturor o discuție importantă despre vârsta la care copiii ar trebui să aibă acces nesupravegheat la internet și pe rețelele de socializare. Potrivit Psychology Today, accesul adolescenților la rețelele de socializare ar trebui monitorizat, întrucât la vârste fragede, aceștia sunt mai sensibili la imagini nepotrivite, violență sau mesaje agresive.

Facebook cere ca toți utilizatorii rețelei să aibă minimum 13 ani și nu permite înregistrarea conturilor celor sub această vârstă. Însă potrivit unui studiu realizat de The Social Age, aproximativ 59% dintre copii folosesc o rețea de socializare mai devreme de vârsta de 10 ani. Acestora le este foarte ușor să mintă în legătură cu anul nașterii lor și să își facă conturi pe Facebook sau Instagram, mai ales dacă părinții nu le supraveghează activitatea pe internet sau cred că rețelele de socializare sunt inofensive pentru cei mici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri