Traficantul de droguri, Sebastian Marset, a trimis presei un video în care mulțumește poliției că l-a avertizat să fugă

Data actualizării: Data publicării:
sebastian marset cap cu șapcă
Sebastian Marset, în vârstă de 32 de ani, este căutat în Uruguay, Brazilia, Paraguay și SUA. Sursa foto: captură video facebook.com/GrupoELDEBER

Traficantul de droguri, Sebastian Marset, care este ținta unei vânători internaționale fiind urmărit de poliție în mai multe țări din America de Sud, inclusiv de Interpol și de DEA, a trimis presei un videoclip în care mulțumește poliției boliviene că l-ar fi avertizat cu privire la o tentativă de arestare și așa a reușit să scape, conform BBC.

Sâmbătă, ofițerii bolivieni au percheziționat casa lui Sebastián Marset, în vârstă de 32 de ani, care este căutat în Uruguay, precum și în Brazilia, Paraguay și SUA. Dar Marset a reușit să scape.

Acesta a trimis apoi presei un clip video în care mulțumește pentru pontul dat de poliție, care l-a scăpat de arestare: „Mulțumită directorului FELCN – Forța Specială pentru Combaterea Traficului de Droguri - am reușit să fug, pentru că el m-a avertizat că a fost emis un ordin de arestare împotriva mea; din moment ce cel care a regizat asta nu a făcut lucrurile corect și pentru că supără oameni nevinovați care nu au nimic de-a face cu asta, vreau să se știe acest lucru.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția boliviană a negat că l-a informat și continuă să-l caute. Directorul FELCN, Ismael Villca, a negat vehement că l-a avertizat pe Marset.

„Nu voi permite ca o carieră de 30 de ani să fie pătată de minciunile și declarațiile unui traficant de droguri”, a spus domnul Villca, adăugând că poliția a acționat „impecabil”.

Peste 2.250 de ofițeri de poliție au fost trimiși pentru a-l găsi Marset, dar până acum nu l-au prins.

Tânărul de 32 de ani este acuzat că a condus un cartel internațional de droguri cunoscut sub numele de PCU sau First Uruguayan Cartel, care face contrabandă cu cocaină din Paraguay, prin Uruguay, până în Europa.

El a mai fost numit de președintele columbian drept bărbatul suspectat că a ordonat uciderea lui Marcelo Pecci, un procuror din Paraguay ucis în Columbia.

Pecci a jucat un rol esențial în „A Ultranza Py”, cea mai mare operațiune împotriva traficului de cocaină și a spălării banilor din istoria Paraguayului. Procurorii spun că el a fost ucis pentru răzbunare pentru că a desființat afacerea criminală profitabilă.

Autoritățile boliviene spun că Sebastian Marset a intrat în țara lor la scurt timp după ce a fost numit suspectul care i-ar fi plătit pe ucigașii lui Marcelo Pecci.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri