Un adolescent a fost găsit în viață lângă trenul de aterizare al unui avion după o cursă de 8.000 de kilometri

Data publicării:
Avion în zbor
Turcia va înființa o companie aeriană doar pentru turiștii ruși. Foto: GettyImages

Un adolescent a fost găsit în viață după ce a s-a ascuns în zona trenului de aterizare al unui avion care a călătorit 8.000 de kilometri între Kenya și Olanda, via Turcia și Marea Britanie, informează MSN.com, care citează The Telegraph.

Tânărul de 16 ani, care ar proveni din Kenya, a fost descoperit de personalul aeroportului din Maastricht la scurt timp după ce aeronava cargo Airbus aparținând Turkish Airlines a aterizat.

În mod surprinzător, adolescentul a supraviețuit călătoriei, dar a fost transportat la spital cu hipotermie severă.

Oficialii olandezi încercau aseară să stabiliească cum și unde a reușit tânărul să se îmbarce.

Aeronava de marfă a decolat miercuri din Nairobi cu destinație Istanbul. De acolo a zburat pe aeroportul Stansted din Essex, înainte de a ajunge în destinația finală, Maastricht.

Pentru că avioanele comerciale zboară la altitudini de peste 10.000 de metri, pasagerii clandestini care se ascund în zona trenului de aterizare deseori mor înghețați sau se sufocă din cauza lipsei de oxigen. În anumite cazuri, ei cad din avion când acesta se apropie de destinație și coboară trenul de aterizare.

Un purtător de cuvând al aeroportului Stansted din Essex a declarat că avionul a decolat din Nairobi și că nu exista nicio dovadă care să sugereze că tânărul s-ar fi urcat în avion în Marea Britanie.

Este posibil ca adolescentul să se fi îmbarcat clandestin în avion pentru prima parte a călătoriei și să fi intrat în zona trenului de aterizate pe Stansted. Cursa de 350 de kilometri către Maastricht s-a fi efectuat la o altitudine mai scăzută, existând condiții favorabile supraviețuirii. Cu toate astea, experții spun că este un miracol faptul că a supraviețuit.

Poliția olandeză investighează cazul pentru a stabili dacă adolescentul nu a fost urcat la bordul avionului de o rețea de trafic de persoane.

În 2019, un pasager clandestin a căzut dintr-un avion Kenyan Airlines în timp ce aeronava se pregătea să aterizeze în Londra. Un incident similar a avut loc în 1997, când trupul unui tânăr a fost găsit agățat de roata din fața a unei curse Londra-Nairobi după aterizare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri