Un adolescent din India a omorât doi oameni în timp ce conducea beat. Drept pedeapsă, a fost pus să scrie un eseu

Data publicării:
pune India
Adolescentul a fost eliberat condiționat și a primit 15 zile de muncă în folosul comunității. Foto: Shutterstock

Un adolescent din India a omorât două persoane în timp ce se afla beat, la volanul unei mașini. Drept pedeapsă, el a fost pus să scrie un eseu, iar o mulțime de oameni sunt furioși pe decizie, spunând că tânărul trebuia să primească o sentință mai aspră.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, se afla la volanul unei mașini marca Porsche, în orașul Pune din India. Acesta a lovit cu mașina sa o motocicletă și a omorât două persoane, potrivit ministrului adjunct al Maharashtra, Devendra Fadnavis, informează CNN.

Minorul a fost luat în custodie și s-a prezentat la tribunal, de unde a fost eliberat condiționat și a primit 15 zile de muncă în folosul comunității. Mai mult, i s-a cerut să scrie un eseu despre siguranța pe stradă, a mai spus Devendra Fadnavis.

Fadnavis a declarat: „Indignarea a crescut după asta. Potrivit poliției, adolescentul are vârsta de 17 ani și 8 luni. Aceasta este o crimă atroce”, a declarat el pentru presă. Ministrul a făcut referire la legile din India care s-au schimbat în 2015, iar acum copii cu vârsta peste 16 ani vor fi judecați ca adulții dacă comit o crimă „atroce”.

„Aceasta este o decizie surprinzătoare luată de Juvenile Justice Board”, a adăugat Fadnavis. Acesta a spus că poliția din Pune îl investighează pe minor pentru presupusă omucidere din culpă care nu echivalează cu crimă. Ei au cerut, de asemenea, Tribunalului pentru Minori, să-și revizuiască ordinul de eliberare pe cauțiune, a spus el.

Videoclipul CCTV, care se presupune că a fost filmat cu câteva momente înainte de accident, arată un Porsche alb care merge cu viteză pe un drum principal aglomerat. Oamenii pot fi văzuți grăbindu-se la locul accidentului, care nu este ilustrat în videoclipul care a fost distribuit pe scară largă pe rețelele sociale și difuzat pe canalele locale de știri.

CNN a încercat să contacteze avocatul adolescentului, Prashant Patil, pentru comentarii. Tatăl minorului a fost arestat pentru că i-a permis fiului său să conducă în ciuda faptului că era minor, potrivit comisarului de poliție din Pune, Amitesh Kumar. Vârsta legală de conducere în India este de 18 ani.

Trei persoane care au servit alcool minorului au fost, de asemenea, arestate.

„Am aplicat cea mai strictă abordare posibilă, și ne vom asigura că se va face dreptate pentru cei doi care au murit, iar acuzatul să fie pedepsit corespunzător”, a mai spus Kumar.

Acest incident a dominat presa din India, și a creat multe reacții de furie, cazul ajungând și pe rețelele sociale, unde, condițiile de eliberare condiționată au fost condamnate.

Suresh Koshta, a cărui fiica a fost ucisă în accident, a grăbit autoritățile să ia acțiuni mai dure împotriva adolescentului șofer.

„A fost greșit (să lase un minor să conducă)”, a declarat el către jurnaliști. „Trebuie să știe cum să conducă înainte”, a mai spus el.

Rahul Gandhi, liderul opoziției din India, a pus întrebarea dacă un șofer de autobuz sau de taxi ar fi primit aceeași pedeapsă.

„Dacă fiul de 16-17 ani, al unei familii bune, conducând un Porsche sub influența alcoolului, este prins și pus să scrie un eseu, de ce nu sunt eseurile date și șoferilor de autobuze sau de taxi?” a spus Gandhi pe rețeaua socială X.

Nu este prima oară când verdictul unui tribunal a fost cercetat în această privință. În anul 2015, superstarul de la Bollywood Salman Khan, care era pus în fața unei sentințe cu închisoarea pentru că a produs un accident de la care a fugit. Tribunalul a resprins convicția pentru lipsă de evidențe, ceea ce a cauzat furie la un nivel uriaș.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a închis o celebră insulă turistică. Mulți își făceau vacanțele acolo, care e motivul FOTO
Digi FM
Courteney Cox face furori pe „Dancing in the Dark”, hitul lui Springsteen. Dansul ei a strâns peste 1,5...
Pro FM
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să...
Film Now
Anne Hathaway nu mai consumă alcool de cinci ani. Ce a făcut-o pe actriță să ia această decizie: „Au nevoie...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Anunț important de la Casa de pensii. Care pensionari trebuie să depună acte până la final de iunie?
Digi FM
Cea mai mare dorință a lui Celine Dion: „Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!”. Artista luptă cu o...
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cât de tare îi seamănă tatălui său! Fiul de 20 de ani al lui Russell Crowe, pozat de unul singur în Australia...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...