Un bărbat a complotat ca să-și ucidă fosta soție, însă a omorât-o, din greșeală, pe sora acesteia

Data actualizării: Data publicării:
mainile unui detinut pe gratiile celulei din inchisoare
Zeci de judecători și procurori belgieni vor fi închiși ca să vadă ce înseamnă viața de deținut Foto: Getty Images

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a orchestrat un complot pentru uciderea fostei sale soții și mama celor 3 copii ai săi, dar, din greșeală, a fost omorâtă sora acesteia.

Kevin Lewis, 34 de ani, a comis crima în 2017 și a fost condamnat definitiv acum de un tribunal din statul Washington. Juriul a deliberat timp de 4 ore și l-a găsit vinovat de complot pentru crimă și omor calificat săvârșit cu o armă de foc, potrivit Herald.

Procesul a dezvăluit că Lewis și-a angajat vărul în vârstă de 18 ani, Jerradon Phelps, ca să o ucisă pe fosta soție, Amanda Canales. I-a dat acestuia 2.400 de dolari pentru a o „scoate din peisaj” pe fosta parteneră de viață.

Phelps, însoțit de o complice de 16 ani, a mers acasă la fosta soție a vărului său. Însă Amanda era plecată cu treburi de serviciu la New York și își lăsase copiii în grija surorii ei. Alisha Canales-McGuire a fost cea care a deschis ușa când Phelps a sunat și a fost împușcată de 5 ori. Se pare că Phelps nu o știa prea bine pe fosta soție a vărului său și nu s-a gândit nicio secundă că la ușă era o altă femeie.

După crimă, Phelps s-a lăudat pe o rețea socială că a făcut rost de o sumă mare de bani. „Bărbatul suspect a postat fotografii pe rețelele sociale în care arăta câteva bancnote de o sută de dolari, la doar câteva ore după crimă”, se spune în raportul poliției.

În același timp, adolescenta care l-a însoțit, devenită complice la crimă, s-a lăudat „în fața mai multor cunoștințe că a fost angajată pentru a ucide pe cineva.”

Cei doi au fost arestați un an mai târziu. Phelps a fost condamnat la 31,5 ani după gratii, iar complicea, la 15 ani.

Lewis a fost, însă, considerat principalul vinovat de comiterea crimei și a fost judecat separat, primindu-și acum sentința finală. Pe lângă faptul că a fost condamnat pe viață, fără drept de eliberare condiționată, instanța i-a interzis bărbatului orice contact cu fosta soție și cu copiii lui pentru tot restul vieții.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri