Sari la conținut

Un cuplu de francezi a murit în deșert, copilul lor a supraviețuit

 FOTO: commons.wikimedia.org

Familia a fost descoperită de paznicii parcului natural, în timpul unei misiuni de rutină de patrulare.

Soția, în vârstă de 51 de ani, a fost cea găsită mai întâi. Când polițistul i-a luat camera și s-a uitat la imagini în căutarea unor informații despre identitatea ei, a făcut o descoperire care avea să salveze o viață. Avea cu ea un băiețel de 9 ani, iar descoperirea macabră a polițiștilor s-a transformat într-o operațiune frenetică de căutare în rezervația naturală White Sands National Monument.

Soțul, cu nouă ani mai tânăr, a fost găsit, mort, o jumătate de oră mai târziu. Băiețelul se afla alături de el, deshidratat, dar era în viață.

Acesta ar fi povestit ulerior că mamei sale i s-a făcut rău în timp ce se plimbau. Ea a plecat singură către mașină, în timp el și tatăl au continuat să meargă, până când bărbatul și-a pierdut cunoștința, din cauza căldurii. În deșertul Nisipurilor Albe sunt cel puțin 38 de grade Celsius în timpul zilei.

Bunica băiatului a fost anunțată și a venit în Statele Unite.

Pasionați de călătorii și peisaje grandioase, după cum o dovedesc și profilurile lor de pe rețelele de socializare, cei doi francezi nu erau la prima lor aventură. Vizitaseră în trecut Groenlanda și parcurseseră marile deșerturi americane.