Un delfin abandonat, în stare jalnică, a fost găsit într-un acvariu părăsit, în Japonia

Data actualizării: Data publicării:
honey delfin

Soarta unui delfin abandonat într-un parc acvatic părăsit din suburbiile capitalei japoneze i-a mobilizat pe activiştii de mediu. Femela pe numele Honey înoată singură în piscină, iar câţiva pinguini rămaşi şi ei în incinta abandonată îi ţin companie printre ruinele complexului.

Când acvariul s-a închis pe neaşteptate în iarna acestui an, au început şi negocierile pentru transferarea animalelor în alte locuri. Însă ele s-au blocat. Prin urmare, foştii angajaţi ai parcului acvatic hrănesc animalele din propriul buzunar, pentru că altfel acestea ar muri de foame.

„Parcul acvatic s-a închis deja şi nu are niciun venit. Nu ştiu cât vor mai putea să mai aibă grijă de animale aici”, spune Sachiko Azuma, activistă pentru drepturile animalelor.

Dincolo de situaţia disperată în care se află Honey, activiştii pentru drepturile animalelor trag un semnal de alarmă legat de practicile prin care parcurile acvatice achiziţionează delfinii. Este vorba despre o procedură traumatizantă care presupune hăituirea mamiferelor marine şi înghesuirea lor într-un ţarc acoperit. Ulterior, dintre ele se selectează exemplarele pentru parcurile de distracţie. Ceilalţi delfini sunt sacrificaţi pentru carne. Şi folosirea delfinilor doar pentru distracţia facilă a oamenilor este criticată de activiştii pentru protecţia animalelor.

O consider pe Honey un simbol atât pentru problema animalelor ţinute în captivitate, cât şi pentru ceea ce se întâmplă atunci când sunt folosite în reprezentaţii cu publicul”, afirmă Akiko Mitsunobu, activistă pentru drepturile animalelor.

Japonia a fost deseori criticată pentru tratamentele pe care le aplică mamiferelor marine de mari dimensiuni, precum capturarea delfinilor sau vânarea balenelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri