Un ministru al Berlinului spune că nu pot fi interzise cele 3 concerte Rammstein din capitala germană, după acuzațiile de abuz sexual

Data actualizării: Data publicării:
Band Plakat mit den sechs Musikern am Official Merchandise Stand beim Rammstein Konzert von Till Lindemann im Olympiapar
Trupa germană Rammstein, al cărui vocalist Till Lindemann este acuzat de abuz sexual. Foto: Profimedia Images

Senatorul pentru Cultură al Berlinului a respins din nou apelurile pentru interzicerea a trei concerte pe care trupa Rammstein urmează să le susţină în capitală, potrivit DPA, preluat de Agerpres. 

„Solicitarea este de înţeles din punct de vedere emoţional, dar din punct de vedere legal nu poate fi pusă în practică”, a spus Joe Chialo, fost cântăreț într-o trupă de metal și actual senator (ministru) al culturii din Berlin. 

Trupa urmează să concerteze sâmbătă şi duminică, precum şi marţi, săptămâna viitoare, ca parte din turneul european. S-au vândut peste 60.000 de bilete la fiecare dintre concertele de pe Olympic Stadium, iar spectacolele sunt sold out. 

Cu toate acestea, sunt planificate proteste împotriva concertelor ca urmare a acuzaţiilor de comportament sexual inadecvat. 

Mai multe femei au formulat acuzaţii - unele sub protecţia anonimatului - împotriva solistului Rammstein, Till Lindemann. Potrivit acestora, tinere erau selectate în timpul concertului şi întrebate dacă vor să vină la petrecerea de după concert. Unele dintre ele au susţinut că au fost puse în situaţii în care le-a fost teamă, iar în anumite cazuri, au avut loc şi acte sexuale. 

Lindemann a negat acuzaţiile formulate împotriva sa. 

„Pe reţelele sociale, în special pe Instagram, Twitter şi YouTube, mai multe femei au formulat acuzaţii serioase împotriva clientului nostru”, a spus avocatul lui Lindemann. 

„S-a spus în mod repetat că femei care participau la concerte Rammstein erau drogate cu sedative sau alcool, iar clientul nostru le supunea unor acte sexuale. Aceste acuzaţii sunt, fără nicio excepţie, neadevărate”. 

După formularea acuzaţiilor, procuratura din Berlin a deschis o investigaţie împotriva lui Lindemann. 

Joe Chialo, creştin-democrat, dar şi manager muzical şi, după cum a declarat chiar el, un fan Rammstein, a spus că nu va participa la concertele din Berlin. 

„Sunt mereu de partea victimelor, în mod evident”, a declarat Chialo pentru DPA şi „iau foarte în serios acuzaţiile acelor femei”. 

Chialo a avertizat însă împotriva unor acuzaţii grăbite şi a spus că până la finalizarea investigaţiei, se aplică prezumţia de nevinovăţie. 

Între timp, parlamentarii Partidului Verde din Casa Reprezentanţilor de la Berlin solicită parlamentului să adopte măsuri concrete în vederea protecţiei împotriva violenţei sexuale, inclusiv la evenimente majore. 

Parlamentara Bahar Haghanipoura a spus că industria evenimentelor este de asemenea afectată negativ de abuzul de putere structural. 

„Dreptul la o viaţă în lipsa violenţei este totodată o problemă de securitate internă. Politicienii au datoria de a adopta măsuri şi de a face conceptele de securitate cu structuri de conştientizare obligatorii pentru evenimente”, a declarat ea pentru DPA.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri