Un român din Austria acuzat că a încercat să violeze 2 fete a vrut să scape de închisoare spunând că lui nici măcar nu-i plac femeile

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse in sala de judecata
Un român din Austria acuzat că a încercat să violeze 2 fete a vrut să scape de închisoare spunând că este homosexual FOTO: Getty Images

Un român de 35 de ani, judecat luna aceasta în Austria pentru că a bătut și a încercat să violeze două tinere, a vrut să scape de acuzații și de închisoare susținând că are alte inclinații și că nu ar fi fost interesat să întrețină relații sexuale cu femei.

Bărbatul, identificat doar cu ințiala T., a comis faptele pe 29 mai 2022. A fost arestat în Spania pe 28 septembrie, fiind adus în Austria pentru a fi judecat. El susține, însă, că nu a fugit din Austria, ci pur și simplu s-a dus în Spania ca să-și petreacă vacanța.

Potrivit procurorului de caz, în dimineața de 29 mai 2022, în jurul orei 5:00, în Viena, românul a ademenit două tinere de 22 și 23 de ani să urce în mașina lui. Acestea comandaseră o mașină printr-o aplicație de ride sharing, după ce petrecuseră noaptea în oraș, și nu au fost foarte atente la autoturismul care a oprit lângă ele. Românul le-a dus în parcarea subterană a blocului în care locuia, unde le-a bătut și a încercat să violeze, relatează Der Stardard.

Fetele au reușit să scape atunci când una din ele a încercat să deschidă ușa parcării și a atras atenția unui trecător.

Acum, românul de 35 de ani, prin avocatul său, Sascha Flatz, a spus în fața instanței că este vinovat doar de agresiune, nu și de tentativă de viol, dar că a acționat violent pentru că s-a speriat. El spune că în noaptea cu pricina băuse acasă jumătate de sticlă de whisky și a luat pastile de ecstasy, așa că pe la ora 4:00, simțindu-se foarte agitat, a ieșit afară să se plimbe. S-a urcat la volan și a oprit în apropierea celor două fete doar pentru că își scăpase telefonul din mână și a vrut să-l recupeze.

Între timp, cele două fete au urcat pe bancheta din spate, iar s-a speriat crezând că vor să-l agreseze. Românul a mai spus că din cauza stării în care era nici măcar nu și-a dat seama imediat că persoanele din mașina lui erau două fete. A pornit mașina și a condus până în parcarea subterană a clădirii în care locuia, unde, într-adevăr, le-a lovit pe cele două fete, dar pentru că era convins că era în pericol.

Anchetatorii austrieci au stabilit că, în România, bărbatul fusese condamnat pentru viol și pornografie infantilă. El spune că, de fapt, a fost vorba de o neînțelegere, fiind acuzat și condamnat pe când avea 23 de ani pentru că a întreținut relații sexuale cu prietena lui de atunci, care avea 16 ani. Bărbatul mai spune că în perioada în care a stat în închisoare a devenit homosexual și acum nu mai este deloc interesat de femei. „După condamnare, am fost doar cu bărbați. Nu mai vreau să am nimic de-a face cu femeile”, a spus bărbatul.

Românul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare. În mod ciudat, el și avocatul său au acceptat sentința și nu a înaintat recurs.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri