Sari la conținut

VIDEO. Ambasada Rusiei la Damasc, lovită de obuze


ACTUALIZARE 19.00. Moscova a condamnat atacul.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: „Este evident un act de terorism a cărui ţintă este aceea de a-i intimida pe susţinătorii luptei împotriva terorismului şi de a-i împiedica să continue lupta împotriva extremiştilor”.

Frontul al-Nusra, o ramură a Al-Qaida a declarat că Moscova va plăti scump pentru intervenţia în Siria şi a făcut un apel către musulmanii din Caucaz să atace ţinte din Rusia.

Abu Mohamad al-Golani, liderul grupării Frontul al-Nusra: „Războiul din Siria îi va face pe ruşi să uite de ororile pe care le-au înfruntat în Afganistan. Noua invazie rusă este ultimul cartuş din arma celor care sunt duşmani ai musulmanilor şi inamici ai Siriei”.

Replica Moscovei nu s-a lăsat aşteptată. Avioanele de luptă ale Rusiei au lansat un atac înfricoşător asupra inamicilor regimului Assad. Cel puţin 86 de ţinte din Siria au fost lovite, iar asupra multora dintre ele au fost lansate bombe cu fragmentaţie. Efectele lor au fost filmate de un locuitor în Idlib, în vestul Siriei.

ACTUALIZARE. Atacul cu obuze a avut loc în imediata apropiere a Ambasadei Rusiei la Damasc. Aici se strânseseră câteva sute de oameni ca să-şi arate susţinerea faţă de intervenţia Moscovei în Siria. După lansarea primului proiectil, manifestanţii se împrăştie speriaţi pentru ca după câteva minute un alt obuz să cadă chiar în perimetrul Ambasadei.

Clădirea a fost lovită de obuze în timpul unei manifestații de susținere a intervenției ruse în Siria.

Intervenția Rusiei în Siria a fost lansată în urmă cu două săptămâni.


Liderul grupării Frontul Al-Nusra, ramura siriană a Al Qaida, a lansat marți un apel către jihadiștii din Caucaz să le vină în ajutor celor din Siria și să lovească Rusia, ale cărei forțe militare aeriene desfășoară de două săptămâni operațiuni împotriva rebelilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fac apel la mujahedinii (combatanți islamiști) din Caucaz să susțină atât cât pot poporul din Siria. Dacă armata rusă ucide populația noastră, ucideți-le populația, dacă ucide soldații noștri, ucideți-i pe ai lor. Ochi pentru ochi”, a spus Abou Mohammad al-Jolani, într-o înregistrare audio, dată publicității luni seara.

Pe Twitter au apărut mai multe fotografii despre care se spune că arată ambasada Rusiei, lovită de obuze: