VIDEO. Posibila descoperire a unei comori în valoare de 133 de miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
comoara

O echipă internațională coordonată de o companie de salvare maritimă din Seul, Shinil Group, crede că este posibil să fie aproape de descoperirea în adâncuri a unei comori în valoare de 133 de miliarde de dolari.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipa a descoperit recent epava navei Dmitri Donskoi  a armatei imperiale ruse, scufundată în anul 1905, în războiul ruso-japonez.

Epava ambarcațiunii comerciale se află la o adâncime de 434 de metri, în largul insulei sud-coreene Ulleungdo.

Înregistrăile video subacvatice arată pagubele provocate de japonezi asupra navei condusă de căpitanul Ivan Lebedev, pe care au scufundat-o în mai 1905, în Bătălia de la Tsushima, în timp ce echipajul încerca să fugă din bătaia tunurilor cu destinația Vladivostok.

Aproximativ 60 din cei 591 de membri ai echipajului și-au pierdut viața și alți 120 au fost răniți.

„Corpul navei a fost sever afectat de bombardament, pupa este aproape ruptă, dar puntea este foarte bine conservată”, precizează compania Shinil Group, citată de South China Morning Post.

Nava a fost construită la Sankt Petersburg și lansată la apă în 1883.

Potrivit informațiilor din epocă, ambarcațiunea ar fi avut la bord 5.500 de cufere cu aur (monede și lingouri), cantitate care s-ar afla acum în cala epavei.

Compania sud-coreeană intenționează să aducă epava la suprafață în luna octombrie sau noiembrie a acestui an și a precizat că a ajuns la un acord cu guvernul rus ca în cazul în care comoara există într-adevăr la bordul vasului, banii să fie împărțiți în mod egal.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri