Vremea rea face ravagii pe mapamond

Data publicării:
06122012 20vreme-37256

Salvatorii au reuşit să ajungă la un bărbat care stătea de 48 de ore îngropat sub dărâmături. Norocul l-a protejat. Are un picior rupt şi mai multe răni, dar nu este în pericol de moarte. Le-a povestit salvatorilor că nu a apucat să se refugieze din calea taifunului.

Majoritatea victimelor taifunului sunt imigranţi foarte săraci, care au venit să lucreze în minele de aur din Filipine. Au nimerit în mijlocul unui taifun, care a venit însoţit de un vânt ce a suflat cu 200 de kilometri pe oră.

Vântul puternic aduce necazuri şi în Japonia. Multe zboruri au fost anulate, zeci de trenuri au rămas în staţii, iar cei care au fost nevoiţi să iasă din case au reuşit cu greu să se ţină pe picioare. Meteorologii au avertizat că vântul, care a ajuns şi la 130 de km pe oră ar putea viscoli zăpada în zonele de munte.

Mai la vest, în China, zăpadă le dă deja bătăi de cap şoferilor. Zeci de oameni au rămas blocaţi cu orele în trafic

Nici Noua Zeelandă nu a fost ocolită de furia naturii. Cel puţin trei oameni au murit şi şapte au fost răniţi după ce o tornadă a lovit oraşul Auckland. Vârtejul a smuls copacii din rădăcini şi a lăsat fără acoperişuri 150 de case.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri