Marea Britanie dă o nouă lovitură Rusiei și oligarhilor ruși: Nu este loc pentru bani murdari

Data publicării:
un barbat tine in brate teancuri de bani
Marea Britanie vine cu un răspuns suplimentar de sancționare a Rusiei după agresiunea din Ucraina. FOTO: Getty Images

Marea Britanie vine cu un răspuns suplimentar de sancționare a Rusiei după agresiunea din Ucraina. În acest sens, în parlament va fi prezentat, luni, un  proiect de lege care vizează combaterea criminalităţii economice şi a spălării de bani. Referitor la acest proiect, premierul Boris Johnson spus că este o represiune a spălării de "bani murdari", informează Reuters.

Proiectul de lege a fost propus pe fondul solicitărilor parlamentarilor din opoziţie şi ale celor din Partidul Conservator de a opri fluxul de numerar rusesc în Londra, numit de unii "Londongrad".

"Nu este loc pentru bani murdari în Marea Britanie. Acţionăm mai rapid şi mai ferm pentru a prăbuşi faţada în spatele căreia s-au ascuns de atâta timp cei care susţin campania distrugătoare a preşedintelui (rus, Vladimir Putin). Cei care îl susțin pe Putin au fost anunțați: nu veți avea unde să vă ascundeți câștigurile nejustificate'', a declarat Boris Johnson.

Guvernul a comunicat că noul proiect de lege va ajuta Agenţia Naţională a Criminalităţii (NCA) să împiedice spălarea banilor de către proprietarii străini în Marea Britanie şi să se asigure că oligarhii corupţi pot primi un o notificare judecătorească pentru avere nejustificată (UWO).

Noile legi vor introduce un registru al entităţilor de peste mări, care va solicita proprietarilor străini anonimi de proprietăţi din Marea Britanie să-şi dezvăluie identităţile reale. Acele entităţi care nu vor declara beneficiarul real se vor confrunta cu restricţii în momentul vânzării proprietăţilor.

Cei care nu respectă legea riscă până la cinci ani de închisoare, a comunicat guvernului.

De asemenea, UWO-urile vor fi modificate astfel încât să împiedice oamenii de afaceri să se ascundă în spatele societăţilor fictive, pentru a acorda organelor de aplicare a legii mai mult timp pentru revizuirea materialelor, dar şi pentru a le proteja de costuri juridice substanţiale în cazul în care procesele nu au succes.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri