Ministru francez: Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Putin este extrem de ridicată. Este o activitate riscantă

Data publicării:
evgheni prigojin ii toarna in pahar lui putin care sta la masa si se stramba
Evgheni Prigojin și Vladimir Putin într-o fotografie din 2011, când Putin era premier. Foto: Profimedia Images

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a reacţionat cu ironie la presupusul deces al lui Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, după ce avionul său s-a prăbușit, joi seara. „Rata de mortalitate printre apropiaţii lui Vladimir Putin este extrem de ridicată”, a spus ea.

Aceasta este o activitate riscantă”, a spus Catherine Colonna pentru AFP, refuzând să facă alte comentarii, relatează Agerpres.

O anchetă este în curs în Rusia asupra accidentului de avion ce a provocat după toate probabilităţile moartea lui Evgheni Prigojin, care a devenit un inamic al Kremlinului după rebeliunea de la sfârşitul lui iunie, ceea ce alimentează speculaţiile despre un eventual asasinat.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a declarat pentru AFP că nu este în măsură să se pronunţe asupra condiţiilor prăbuşirii avionului, care nu sunt deloc clare.

Este prea devreme pentru a măsura consecinţele presupusei dispariţii a lui Prigojin”, a adăugat ministerul francez.

Dacă această dispariţie va fi dovedită, aceasta va fi un element major”, a subliniat ministerul.

Wagner este o întreprindere criminală, care execută ordinele murdare ale lui Putin în Ucraina şi în mai multe ţări din Africa, (este) o miliţie care trăieşte din furturi, jafuri şi omucideri. Semnătura lui Prigojin înseamnă sânge şi crimă”, a mai afirmat Ministerul de Externe francez.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri