Moldovagaz a transferat către Gazprom banii pentru gazele naturale livrate în septembrie și avansul pentru octombrie

Data publicării:
gaze naturale_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Gaze naturale. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Compania Moldovagaz a anunţat joi că a transferat către Gazprom suma de 53,5 milioane de dolari pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie şi de asemenea a făcut, în avans, o plată de 27,4 milioane dolari pentru livrările din luna octombrie, informează Reuters.

Anterior, grupul rus Gazprom a ameninţat Republica Moldova cu sistarea livrărilor de gaze şi inclusiv cu posibila reziliere a contractului, dacă plăţile restante nu vor fi efectuate până pe 20 octombrie.

Într-un mesaj publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, directorul general de la Moldovagaz, Vadim Ceban, a informat că firma a primit un împrumut de la Guvernul de la Chişinău, astfel încât a putut să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale.

În luna octombrie 2021, Moldovagaz şi Gazprom au prelungit cu cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale. În conformitate cu prevederile noului contract, Gazprom cere ca plata pentru gazele naturale livrate să fie făcută în avans până la data de 20 a fiecărei luni.

Tot potrivit termenilor contractului, preţul este stabilit în fiecare lună şi depinde de preţurile spot la gaze naturale şi petrol.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri