Video Momentul în care o dronă kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-gif-maker
Dronă kamikaze a armatei ruse atacă o poziţie de artilerie a armatei ucrainene. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Rusia a publicat în premieră pe reţelele sociale imagini care surprind momentul în care o dronă kamikaze a armatei ruse atacă o poziţie de artilerie ucraineană compusă din obuziere M-777 oferite de SUA Kievului sub formă de ajutor militar.

Imaginile au fost filmate în regiunea Pidhinre din Doneţk. Drona explodează la câţiva metri distanţă între două piese de artilerie ale armatei ucrainene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Efectul la ţintă, provocat de o încărcătură mică de exploziv, nu pare să fi provocat victime sau daune importante.

În atac, a fost folosită o dronă kamikaze Zala Kyb a armatei ruse, conform Ukraine Weapons Tracker, un cont de Twitter care, de la începutul invaziei armatei ruse în Ucraina, publică zilnic înregistrări video şi fotografii din toate sursele deschise care documentează pierderile de material şi tehnică militară ale ambelor tabere.

SUA au oferit Ucrainei, sub formă de ajutor militar, 89 de obuziere grele M777, calibrul 155 milimetri. Militarii ucraineni s-au declarat extrem de mulţumiţi de eficienţa acestor piese de artilerie pe care le-au folosit până acum cu succes pentru a împiedica avansul trupelor ruse în Donbas.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri