Video Momentul în care un deținut condamnat pe viață pentru crimă evadează din închisoare. A escaladat același zid pe unde fugise alt deținut

Data actualizării: Data publicării:
evadare din inchisoare
Momentul în care un deținut condamnat pe viață pentru crimă evadează din închisoare. A escaladat același zid pe unde fugise alt deținut. FOTO captură video BBC

Poliția din Pennsylvania a făcut publice imagini cu momentul evadării deținutului Danelo Cavalcante, care e căutat de o săptămână. Bărbatul, care fusese condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, a escaladat același zid folosit de un alt deținut care reușise să evadeze la începutul acestui an, scrie BBC.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum deținutul se uită în jur să vadă dacă îl observă cineva și apoi evadează. Urcă folosindu-și mâinile și picioarele pe care le sprijină de cele două ziduri aflate la distanță de doar 1,5 metri unul de altul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Danelo Cavalcante, în vârstă de 34 de ani, este încă în libertate.

Oficialii închisorii au spus că după evadarea anterioară au montat o plasă de sârmă ghimpată, dar au recunoscut că măsura nu a fost suficientă și nici eficientă pentru a opri noua evadare.

Directorul interimar al închisorii din Chester County a declarat la o conferință de presă că închisoarea a angajat consultanți de securitate după evadarea din 19 mai a lui Igor Bolte. Consultanții au identificat o problemă, așa că a fost instalată respectiva plasă de sârmă. „Credeam că metodele noastre de securitate sunt suficiente, dar s-a dovedit contrariul. Acum vom lua măsuri rapide pentru a îmbunătăți măsurile de securitate”, a spus directorul.

Ca și Igor Bolte, după ce a ajuns pe acoperiș, Danelo Cavalcante a coborât pe o scară. Întrebat cum a fost posibil ca o evadare să aibă loc atât de rapid după cea din mai, directorul închisorii a răspuns că s-a crezut că plasa de sârmă va fi suficientă pentru a preveni astfel de situații. De asemenea, el a spus că a fost o problemă și cu faptul că ofițerul care era de serviciu în turnul de supraveghere și control nu l-a observat pe evadat. Ofițerul respectiv este acum vizat de o anchetă penală.

Autoritățile oferă o recompensă de 20.000 de dolari pentru prinderea deținutului pe care îl caută de zile întregi cu elicoptere și mașini de teren.

Cetăţeanul brazilian Danelo Cavalcante, în vârstă de 34 de ani, fusese condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a înjunghiat mortal fosta iubită, în fața celor doi copii minori ai acesteia. Cavalcante este căutat pentru crimă și în Brazilia. 

Cavalcante a fost văzut ultima dată mergând pe un drum din localitatea Pocopson, aflată în apropierea penitenciarului, la aproximativ o oră după ce a evadat. Locuitorii de pe o rază de aproximativ 10 kilometri în jurul închisorii au fost informați despre evadare și avertizați să fie extrem de precauți. Mai multe instituții și departamente sunt implicate în căutare și acționează cu câini, drone și elicoptere pentru a-l găsi pe condamnatul fugar.

„Dacă îl vedeți, nu vă apropiați de el”, a spus joi Deb Ryan, procurorul districtului Chester County. „Vă rugăm să sunați la 911. Este considerat extrem de periculos”, a adăugat acesta.

Potrivit autorităților, Cavalcante a înjunghiat-o mortal pe Deborah Brandao, fosta sa iubită, în aprilie 2021. Crima a avut loc în fața copiilor ei, care la acea vreme aveau patru și șapte ani, precizează polițiștii. Brandao a fost ucisă cu 38 de lovituri de cuțit.  Bărbatul fost arestat câteva ore mai târziu.

Într-o postare pe Facebook, procuratura districtului Chester County a declarat că Brandao a fost ucisă după ce „l-a amenințat pe Cavalcante că-l va denunța la poliție”, după ce a aflat că acesta avea un mandat de arestare pentru crimă în Brazilia. Procurorul Ryan a declarat pentru postul de știri „Local Daily News” că Danelo Cavalcante - fost membru al unei bande - este bănuit că în 2017, în Brazilia, a ucis un bărbat care îi datora bani. Autoritățile federale și locale au anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru informații care pot duce la arestarea sa. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri