Galerie Foto Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev: America este ferm alături de Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
nancy pelosi la kiev discuta cu zelenski
Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. FOTO: Profimedia Images

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev. "America este ferm alături de Ucraina", a fost mesajul transmis de aceasta.

ACTUALIZARE 10.20 "Delegația noastră s-a deplasat la Kiev pentru a trimite un mesaj răsunător către întreaga lume: America este ferm alături de Ucraina. Întâlnirea noastră cu președintele Zelenskyy a început cu mesajul său de mulțumire către Statele Unite pentru asistența substanțială pe care am oferit-o. El a transmis că este nevoie în mod clar pentru continuarea securității, asistenței economice și umanitare din partea Statelor Unite pentru a ajuta poporul ucrainean devastat de de invazia diabolică a lui Putin. Delegația noastră a transmis că va fi acordat sprijin american suplimentar", a declarat Pelosi, care a adăugat că delegația americană a transmis președintelui Zelenski un mesaj de respect și de recunoștință pentru modul în care conduce țara în această perioadă dificilă și admirația față de poporul ucrainean pentru curajul în lupta împotriva opresiunii ruse.

Nancy Pelosi a adăugat că delegația își va continua călătoria în Polonia, unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu înalți oficiali, pentru a transmite un mesaj de mulțumire aliaților polonezi "pentru dăruirea și eforturile lor umanitare".

Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. FOTO Profimedia Images
Nancy Pelosi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev. FOTO Profimedia Images

"Facem ceea ce este necesar pentru a ajuta poporul ucrainean, care apără democrația pentru poporul său și pentru lume", a adăugat Pelosi.

Din delegația care a mers la Kiev alături de Nancy Pelosi au mai făcut parte Jim McGovern, Gregory Meeks, Adam Schiff, Barbara Lee, Bill Keating și Jason Crow, va continua călătoria în sud-estul Poloniei și Varșovia.


Știrea inițială:

Președintele ucrainean a făcut publice imagini de la sosirea lui Pelosi, împreună cu o delegație a Camerei.

”Vă vizităm pentru că vrem să vă mulțumim pentru lupta pe care o duceți pentru libertate... luptați pentru noi toți. Suntem angajați să fim aici pentru dumneavoastră până a finalul bătăliei”, i-a spus Pelosi lui Zelenski, potrivit unei înregistrări video publicate de Zelenski și citate de The Guardian.

Imaginile video au fost însoțite de un mesaj transmis de Volodimir Zelenski:  ”Întâlnire cu președinta Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi la Kiev. America este un lider în ce privește sprijinul puternic în lupta împotriva agresiunii rusești. Vă mulțumim pentru că ne ajutați să ne protejăm suveranitatea și integritatea teritorială a țării”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri