Norvegia și Marea Britanie vor cumpăra împreună și vor trimite în Ucraina micro-drone Black Hornet greu de detectat

Data actualizării: Data publicării:
drona black hornet in mana unui militar
Micro-drone Black Hornet greu de detectat. FOTO: Profimedia Images

Norvegia și Marea Britanie vor achiziționa împreună micro-drona norvegiană Black Hornet pentru a o trimite în Ucraina, scrie The Guardian.

Costul este estimat la aproximativ 90 de milioane de coroane norvegiene (aproximativ 8 milioane de lire sterline) și include unități Black Hornet, piese de schimb, transport și instruire pentru folosirea echipamentului.

Finanțarea va veni din fondul condus de britanici la care Norvegia a contribuit cu 400 de milioane de coroane norvegiene, a transmis Ministerul Apărării norvegian miercuri, într-un comunicat.

Drona dezvoltată de Norvegia este folosită pentru recunoaștere și identificarea țintei. Este ușor de operat, puternică, dificil de detectat și potrivită pentru luptă în zonele urbane, a declarat ministrul apărării din Norvegia, Bjørn Arild Gram.

Micro-drona va fi achiziționată de la Teledyne Flir, ca o apelare la un acord-cadru pe care îl are agenția norvegiană de materiale de apărare. Achiziționarea, instruirea și livrarea materialului se vor face în colaborare și coordonate de autoritățile britanice.

Un sistem anti-dronă va fi achiziționat cu aproximativ 100 de milioane din fondurile norvegiene pentru fond. Este vorba despre sistemul anti-drone Nightfighter de la British SteelRock Technologies.

SteelRock Nightfighter este un sistem portabil care oferă protecție împotriva dronelor prin bruiaj eficient, potrivit pentru protejarea patrulelor mai mici, a pozițiilor de artilerie și a altor resurse importante.

Norvegia și Marea Britanie vor cumpăra împreună și vor trimite în Ucraina o micro-dronă greu de detectat, potrivită pentru luptele din orașe

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri