Sari la conținut

„Nu e doar un transportator”. Ce simbolizează tractorul, în prezent, pentru Kim Jong-un

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, pare a-și relua activitatea publică, după două luni în care întreaga sa preocupare s-a concetrat pe un război al declarațiilor cu președintele SUA, Donald Trump, relatează agenția de știri Yonhap.

tractor

Foto: KCNA

Dictatorul nord-coreean a efectuat o vizită de inspecție la fabrica de tractoare Kumsong, potrivit agenției KCNA.

Fabrica, situată în Kiyang-dong, este cel mai mare producător industrial de echipamente agricole din Coreea de Nord. Dar pentru Kim Jong-un, în prezent, în contextul sancțiunilor internaționale impuse regimului de la Phenian, marca Kumsong semnifică altceva: un instrument politic.   

„Acesta nu este doar un transportator, ci un cal oțelos de autoîncredere care ne deschide o scurtătură spre o forță economică. Lucrătorii din fabrică au dat o lovitură puternică inamicilor care caută să ne sufoce”, ar fi declarat liderul de la Phenian, citat de KCNA.

În ultimele două săptămâni, Kim Jong-un a efectuat mai multe vizite de inspecție la diverse fabrici nord-coreene, într-o încercare aparentă de a arăta că economia țării sale nu a fost grav afectată de sancțiunile internaționale, subliniază Yonhap.

Între timp, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun l-a atacat dur pe președintele american Donald Trump, care, săptămâna trecută, a declarat în fața Adunării Naționale de la Seul că liderul nord-coreean a instaurat o „dictatură crudă”.

Într-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun scrie că Donald Trump merită pedeapsa cu moartea, acuzându-l de lașitate pentru că a renunțat să meargă la frontiera intercoreeană ( Zona Demilitarizată /DMZ).

Trump a efectuat o vizită în Coreea de Sud în cadrul turneului său maraton în Asia, care a vizat în mare măsură stimularea puterilor regionale pentru a crește presiunea împotriva programelor nuclear și balistic ale regimului de la Phenian.

„Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi niciodată iertat este că a îndrăznit să submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) într-un mod nociv”, scrie ziarul.

„El trebuie să știe că este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean”, conform aceluiași organ de presă de la Phenian.