Video O fetiță de 7 ani, cu un picior amputat după un atac al rușilor în Odesa, a câștigat aurul la un concurs de gimnastică

Data publicării:
gimnasta
Oleksandra Paskal a fost prinsă sub dărâmături, în mai anul trecut, după ce rușii au atacat un centru de recreere din regiunea Odesa. Foto: Instagram

O fetiță ucraineancă în vârstă de 7 ani, care și-a pierdut piciorul în urma unui atac rusesc în regiunea Odesa, anul trecut, a câștigat medalia de aur la prima sa competiție de gimnastică, reușind să-și depășească handicapul, scrie Sky News.

Oleksandra Paskal a fost prinsă sub dărâmături, în mai anul trecut, după ce rușii au atacat un centru de recreere din regiunea Odesa, din sudul țării.

Oleksandra a petrecut mai mult de două săptămâni la terapie intensivă, unde a fost tratată pentru piciorul grav rănit, precum și pentru un braț fracturat, coaste rupte și un traumatism cranian, potrivit agenției de știri ucraineană Ukrinform.

Deși medicii nu i-au putut salva piciorul, fetița a primit o proteză și a urmat un curs de reabilitare de patru luni în care a învățat să meargă din nou.

Acum, Oleksandra a revenit la gimnastică și tocmai a obținut locul 1 la un concurs din orașul Chornomorsk din Odesa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un raport transmis în exclusivitate pentru Sky News la începutul acestui an a identificat 381 de incidente separate în care școli, universități, orfelinate și grădinițe ucrainene au fost avariate sau distruse în primul an de război.

UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost afectați direct de închiderea școlilor.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri