Galerie Foto O furtună uriașă de nisip a lovit China. Peste 400 de milioane de oameni sunt afectați

Data publicării:
Orașe din China acoperite de nisip
O furtună uriașă de nisip a lovit China. Sursa foto Profimedia Images

O puternică furtună de nisip a lovit capitala chineză Beijing şi alte regiuni din nordul Chinei, afectând aproximativ 409 milioane de persoane, a indicat Ministerul Pădurilor, potrivit ziarului Global Times, citat de DPA.

Concentraţiile de particule PM10 au depăşit luni, la ora 21.00, 1.321 micrograme pe metru cub - de aproape 30 de ori mai mult decât media zilnică de 45 micrograme pe metru cub stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit CNN.com.

O furtună uriașă de nisip a lovit China. Sursa foto Profimedia Images
O furtună uriașă de nisip a lovit China. Sursa foto Profimedia Images

Furtuna a redus vizibilitatea la câteva zeci de metri, scrie Agerpres.

Furtuna de nisip a suflat dinspre sudul Mongoliei şi a lovit şi alte regiuni nordice, alături de Beijing, inclusiv Mongolia Interioară, Heilongjiang şi Xinjiang, a precizat ministerul menţionat. În total, aceasta a afectat o suprafaţă de 2,29 milioane de kilometri pătraţi.

Până în prezent, în acest an, serviciul meteorologic a raportat că nordul Chinei s-a confruntat deja cu mai multe furtuni de nisip decât în medie în ultimii zece ani.

Concentraţiile de particule PM10 erau încă de 900 micrograme pe metru cub marţi dimineaţă, în timp ce un nor de praf se putea vedea deasupra capitalei, acesta dispersându-se pe parcursul zilei din cauza vântului.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri